Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

17.08.2021 | 14:13 Eνσωμάτωση

Την Τετάρτη μέχρι το μεσημέρι, ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών στα ηπειρωτικά και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες σε περιοχές της Μακεδονίας θα δώσουν τοπικές βροχές και πιθανόν από νωρίς το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Και στις υπόλοιπες νοτιότερες ορεινές περιοχές προβλέπονται νεφώσεις το μεσημέρι, αλλά η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Στη νησιωτική χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τα διαστήματα με ήλιο να είναι μεγάλα.

Η Τετάρτη θα είναι η πιο θερμή μέρα, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει νέα άνοδο. Θα φτάσει τους 36 στα βόρεια, 37 στα δυτικά, 37-38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ίσως τοπικά και 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και 34-36 βαθμούς στο Αιγαίο. Η ζέστη λοιπόν δεν θα είναι έντονη και ούτε ευρείας κλίμακας, καθώς θα υπάρχουν και μέρη με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3-5, το απόγευμα και 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις 2-4 στα νότια δυτικοί μέχρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-37 και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται παροδικά αυξημένη συννεφιά το μεσημέρι και στα γύρω ορεινά βροχές, με πιθανότητα καταιγίδας. Η θερμοκρασία από 24-35 και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Να περάσουμε και στις επόμενες μέρες, την Πέμπτη στη βόρεια και κεντρική χώρα περιμένουμε βροχές και στη Μακεδονία θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Μάλιστα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, το βροχερό σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπική νέφωση το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά, όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες.Το βορειοδυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί λίγο στα πελάγη, με ένταση 4-6 μποφόρ. Και η θερμοκρασία σε πτώση, από 33 βαθμούς στα βόρεια, μέχρι 34-36 στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείνοντας, την Παρασκευή παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με βροχές στα κεντρικά και βόρεια και πρόσκαιρες καταιγίδες, με έμφαση στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ενώ στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές το μεσημέρι, υπάρχει η πιθανότητα μπόρας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο ακόμα, βόρειοι 4-6 τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα στους 32 στα βόρεια και 34-36 στις υπόλοιπες περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 17/08/2021