Υγεία

Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Σε αναστολή όσοι εργάζονται σε οίκους ευγηρίας & δεν έχουν εμβολιαστεί

16.08.2021 | 08:26 Eνσωμάτωση

Σφίγγει ο κλοίος απέναντι σε όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας έχουν τρεις ημέρες προθεσμία για να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης.

«Είναι η μέρα που ενεργοποιείται η ρύθμιση για την υποχρέωση του εμβολιασμού στα γηροκομεία. Η απόφαση όσον αφορά στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητα τους εμβολιασμούς ανακοινώθηκε μόλις πριν δύο μέρες, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μην γνωρίζουν με ποια διαδικασία πρέπει να ζητήσουν εξαίρεση. Υπάρχει, επίσης, ένα ζήτημα που αφορά την προθεσμία των τριών ημερών, που αποτελεί πρόβλημα, γιατί είναι περιορισμένο το διάστημα να μαζέψει κανείς τα δικαιολογητικά», είπε ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, πρόεδρος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Οίκων Ευγηρίας.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων που έχει εμβολιαστεί, ακόμα και πολύ νωρίτερα από τότε που αποφασίστηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Τα θέματα των ευθυνών για τα κρούσματα που είχαμε στα γηροκομεία οφείλονταν στην έλλειψη μέτρων προστασίας, τα οποία δνε οφείλονται στους εργαζόμενους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προστάτεψαν το χώρο εργασίας τους», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 16/08/2021