Ελλάδα

Φωτιά Κερατέα – Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο – Μάχη να μη φτάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

16.08.2021 | 14:41 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Μαρκάτι Λαυρεωτικής και πλέον κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Η φωτιά εχει μεγαλώσει και τα μέτωπα είναι διάσπαρτα στο βουνό. Οι άνεμοι κάνουν το έργο της πυρόσβεσης δύσκολο. Η κατεύθυνση των ανέμων σπρώχνουν τη φωτιά προς την Ανάββυσο. Το μέτωπο ανοίγει και περικυκλώνει κατοικημένες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς, με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι).

Η πυρκαγιά τώρα έχει προχωρήσει και απειλεί τον οικισμό Αγ. Κωνσταντίνο – Καμάριζα που βρίσκεται στα δύο χιλιόμετρα. Εκεί έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες και επιχειρείται αναχαίτιση με τα εναέρια μέσα.

Επίσης, δίνεται τεράστια μάχη να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, όπου είναι το δεύτερο μεγάλο μέτωπο.

Διακοπή κυκλοφορίας

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου – Κερατέας, στη Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

«Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου και τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Το πρώτο σκέλος είναι να μην περάσει η φωτιά εντός στον οικισμό και στον Δρυμό του Σουνίου», δήλωσε στο MEGA ο Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής.

«Επειδή είναι περίοδος διακοπών δεν υπάρχουν πολλοί κάτοικοι στα σπίτια, ενώ όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έχουν προσπαθήσει να απομακρυνθούν με τη βοήθεια της αστυνομίας.Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για κάποια πληροφορία σχετικά με κατασκήνωση που να βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η Περιφέρεια έχει συνεισφέρει στην κατάσβεση του πύρινου μετώπου με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα.»

.

«Να μην μπει η φωτιά στο δρυμό», είναι το κύριο μέλημα των δυνάμεων που επιχειρούν σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λουκά Δημήτρη μιλώντας στο MEGA.

«Ο αέρας εξαπλώνει τη φωτιά με απίστευτη ταχύτητα. Επιχειρούν ελικόπτερα και επίγεια μέσα. Η φωτιά κινείται στον δρόμο Καμαρίζης Αναββύσου και πάει προς τον Δρυμό. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στην κοινότητα του Αγ. Κωνσταντίνου. Η φωτιά είναι περιμετρικά και γίνεται χαμός».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/08/2021