Ελλάδα

Βόρεια Εύβοια – Η πυρκαγιά άφησε πίσω της τεράστια οικονομική καταστροφή – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

15.08.2021 | 13:23 Eνσωμάτωση

Με νωπά ακόμη στη μνήμη τους τα όσα τραγικά βίωσαν όταν η πύρινη λαίλαπα κατέστρεφε περιουσίες και απειλούσε τις ζωές τους, οι κάτοικοι της Εύβοιας είναι αποφασισμένοι να ξανακτίσουν ότι έχασαν. Την ίδια στιγμή οι ειδικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη για γρήγορη εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων έτσι ώστε οι βροχές του χειμώνα να μην ολοκληρώσουν την καταστροφή.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Καιγόμαστε Παναγία μου, καιγόμαστε! Χριστέ μου. Όλο, όλο φωτιά πήρε. Όλο πίσω».

Ζητούν από την Παναγία να τους βοηθήσει. Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από την Αγία Άννα, η χριστίνα τζαφά κάτοικος της περιοχής βλέπει τη φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια και την παραλία όπου βρίσκονται δεκάδες κάτοικοι και τουρίστες.

«Η κατάσταση εδώ είναι πένθιμη…και μόνο που κάηκαν τόσα σπίτια γύρω»

Η φωτιά στην Αγία Άννα πέρασε το χωριό και έφθασε στην παραλία, ενώ στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγονται οι κραυγές των ανθρώπων που προσπαθούσαν να σωθούν.

Μιλώντας στο MEGA, η κυρία Τζαφά ανέφερε πως τράβηξε το βίντεο γιατί πίστευε ότι θα είναι η τελευταία φορά που καταγράφεται κάτι στην περιοχή.

«Πίστευα ότι θα πεθάνουμε, είτε από τις φλόγες, είτε από τον καπνό»

Λακούβες στην άμμο για να βρουν δροσιά και νερό, ώστε να αποφύγουν τα εγκαύματα….

«Νόμιζα ότι ήταν η τελευταία φορά που θα δούμε την παραλία και ήθελα αν πεθαίναμε να δούνε όλοι ότι δεν είχαμε καμία βοήθεια»

Στάχτη οι επιχειρήσεις

Η επιχείρηση του κ. Γιάννη έγινε στάχτη. Νοίκιαζε ποδήλατα για μία όμορφη βόλτα ανάμεσα στα πεύκα και στην παραλία. Όλα όμως παραδόθηκαν στις φλόγες. Ακόμη και οι σκελετοί των ποδηλάτων έλιωσαν.

Ο ίδιος υπόσχεται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να την ξαναφτιάξει ακόμα καλύτερη.

«Θα πρέπει να ξαναρχίσω πάλι από την αρχή. Από το μηδέν ότι κατάφερα όλα αυτά τα χρόνια…»

.«Είναι αποκαρδιωτικό. Λες πως ένας τέτοιος χώρος, κυριολεκτικά η φωτιά έκαψε τροχόσπιτο και το δέντρο το μισό»

Σήμα κινδύνου για τις πυρόπληκτες περιοχές εν όψει του χειμώνα εξέπεμψε μέσω του μεγκα ο Διευθυντής Ερευνών του εθνικού αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος

Άδειασαν τα ξενοδοχεία

Δήμαρχοι και τοπικοί φορείς κάνουν έκκληση για στήριξη και ζητούν από τον κόσμο να επισκεφθεί την Εύβοια για τις διακοπές του…

Οι κάτοικοι παλεύουν να βρουν τη δύναμη να σταθούν και πάλι στα πόδια τους….

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/08/2021