Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Γορτυνία – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις σε Ηλεία – ανατολική Μάνη

13.08.2021 | 06:15 Eνσωμάτωση

Σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς, παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Γορτυνία ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η αντιμετώπιση των μικρών εστιών φωτιάς, ώστε να μην πάρουν έκταση και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται και κάτοικοι των οικισμών της Γορτυνίας, προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλουν τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ηλεία

Σε ό,τι αφορά στην Ηλεία, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ενώ η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές.

Πάντως, όλη τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της Ηλείας, ώστε να επέμβουν αν χρειαστεί.

Ανατολική Μάνη

Επίσης, και στην ανατολική Μάνη οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα, που σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις τις απογευματινές ώρες, όσο και σε γειτονικά σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις και παράλληλα να αποτρέψουν πιθανή επέκταση της φωτιάς προς οικισμούς.

Χθες είχαμε 106 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 13/08/2021