Πολιτική

Παπαδημούλης στο Mega: «Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβραβεύεται – Στον ΠΘ η πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές»

13.08.2021 | 10:11 Eνσωμάτωση

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μαθαίνοντας στον «αέρα» της εκπομπής Κοινωνία Ώρα Mega τα νέα για τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβραβεύεται – Στον ΠΘ η πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές»

«Οι ειδήσεις δεν είναι για αυτούς που αλλάζουν μουσικές καρέκλες, ή αναβαθμίζονται, αλλά για αυτούς που μένουν. Οι υπεύθυνοι για την καταστροφική διαχείριση των πυρκαγιών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς, επιβραβεύονται με την παραμονή τους, και αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα στη χώρα», συνέχισε στο ίδιο θέμα ο κ. Παπαδημούλης.

«Δικαιολόγησε τα πάντα»

«Χτες είχαμε μια συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Δικαιολόγησε τα πάντα, απέδειξε ότι η συγνώμη του ήταν για επικοινωνιακούς λόγους, και ενώ με χαμηλούς ανέμους κάηκαν τόσες χιλιάδες στρέμματα, μας είπε ότι πονάει η καρδιά του για τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η χώρα χρειάζεται εθνικό σχέδιο δεκαετίας και πολιτική συνεννόηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ούτε θα κάνει αντιπολίτευση τυμβωρυχίας. Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την τυμβωρυχία του κ. Μητσοτάκη, πάτησε επί πτωμάτων για να γίνει πρωθυπουργός. Όταν ρωτήθηκε εχθές γιατί αναβαθμίστηκε ο κ. Τσουβάλας από καρατομημένος αρχηγό της αστυνομίας σε ΓΓ του αρμόδιου υπουργείου, αντέδρασε με εκνευρισμό και δεν απάντησε», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

«Εγώ δεν περιμένω ιδιαίτερα πράγματα από τους ανασχηματισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιθυμία μου είναι με την ψήφο του ελληνικού λαού όταν γίνουν εκλογές, να αλλάξει ο πρωθυπουργός», τόνισε ο ίδιος.

«Χρειάζεται πρόγραμμα δεκαετίας για την ανασυγκρότηση των καμένων»

«Αυτό που χρειάζεται είναι πρόγραμμα δεκαετίας για την ανασυγκρότηση των καμένων, για την ενίσχυση της πρόληψης και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και η κυβέρνηση πρέπει να έχει ανοιχτά αυτιά για να ακούσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης αποδυνάμωσε την επιτροπή Γκολντάμερ, και προσπάθησε να δικαιολογήσει το γιατί η κυβέρνηση επί 2,5 χρόνια δεν υλοποιεί το πρόγραμμα αυτό», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης σχετικά με τις πυρκαγιές.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπει ήδη στον τρίτο χρόνο. Η καραμέλα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λιώσει. Τα πράγματα σήμερα στην οικονομία, στην υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, είναι χειρότερα, από ό,τι τα παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να παριστάνει τον ανεύθυνο άρχοντα. Δεν είναι ηγεμόνας, είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 13/08/2021