Ελλάδα

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας

12.08.2021 | 06:48 Eνσωμάτωση

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από το πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας, όπως εξήγησε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

«Είναι καλύτερη η εικόνα σήμερα. Χθες είχαμε δύο αναζωπυρώσεις. Τη μία στο Νεοχώρι και στο Καλλιάνι. Αντιμετωπίστηκαν. Είμαι αισιόδοξος συγκρατημένα. Έγινε μεγάλη επιχείρηση εχθές με εναέρια μέσα και μεγάλη δύναμη. Οι πυροσβέστες στην περιοχή είναι περισσότεροι από 300 με 60 οχήματα. Ελπίζω ότι σήμερα θα μιλάμε για μια καλή μέρα αν συνδράμουν και οι καιρικές συνθήκες», είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

«Από προχθές συγκροτήσαμε τις επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών ώστε να γίνουν άμεσα. Έχουμε σπίτια που έχουν καεί στη Γορτυνία, κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα υπερβαίνουν τα δέκα. Υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε κτηνοτρόφους, έχουν καταστραφεί οι βοσκότοποι. Έχουμε προμηθευτεί ήδη ζωοτροφές για να στείλουμε εκεί. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τις καταστροφές. Ακόμα, προετοιμαζόμαστε για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι κάτι που είναι από τα πρώτα που έχουμε στο νου μας να αντιμετωπίσουμε», συνέχισε ο ίδιος.

«Στην περιοχή επιχείρησαν εχθές πολλά εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μεγάλων αεροπλάνων από τη Ρωσία, αλλά και ελικόπτερα. Ήταν ένα δύσβατο μέτωπο με πολύ βλάστηση, και είχε και πολλούς οικισμούς. Υπήρχαν πολλές αναζωπυρώσεις και κατά τόπους εστίες», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λαμπρόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 12/08/2021