Καιρός

Συννεφιά και βροχές την Πέμπτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

11.08.2021 | 13:55 Eνσωμάτωση

Την Πέμπτη από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα δώσουν βροχές παροδικές μέχρι το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που περιμένουμε να βρέξει το χρονικό διάστημα από το πρωί και τις προμεσημβρινές περίπου ώρες , μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης είναι η Θεσσαλία, η κεντροανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Πελοπόννησος. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και στα ορεινά της Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ένα υπαρκτό και αρκετά πιθανό ενδεχόμενο για βροχή σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπάρχει για την περιοχή της Εύβοιας, των βορειότερων τμημάτων του νησιού, χωρίς όμως να έχουν σημαντική διάρκεια και ένταση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα πλησιάσει πιο κοντά τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Στους 33-36 στα βόρεια, 37 στη δυτική Ελλάδα, 36 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 32-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο που θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις στα βόρεια 3-4 μποφόρ, μέχρι 6 στις Κυκλάδες και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται στο πρώτο μέρος της ημέρας δηλαδή μέχρι το μεσημέρι, να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού, στα σύνορα περίπου με την Βοιωτία και αρκετή ηλιοφάνεια μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-36 με βορειοανατολικό άνεμο 4-5 στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά, πιθανόν να ψιχαλίσει μέσα στην πόλη, βροχές στα γύρω ορεινά το μεσημέρι ενώ το ξημέρωμα, καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 24-35 βαθμούς, με αρκετή υγρασία, και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Παρασκευή η μέρα θα κυλήσει με καλό καιρό. Μόνο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αναμένονται τοπικές βροχές το μεσημέρι με ενδεχόμενο όμως μεμονωμένων καταιγίδων. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα πλησιάσει τους 35-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 33-35 βαθμούς στο Αιγαίο , όπου θα φυσάει ένα δυνατό βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεως 4-6 και στα κεντρικά και νότια 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, δηλαδή με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και περισσότερο ήλιο στις υπόλοιπες περιοχές. Σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Μάλιστα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, μέχρι 34-36 βαθμούς Κελσίου με ισχυρό βόρειο άνεμο 5-7 μποφόρ.