Ελλάδα

Φωτιά στην Αρκαδία – Εκκενώθηκαν 19 οικισμοί, μέτωπο 10 χιλιομέτρων στη Γορτυνία

10.08.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αρκαδία.

Το μεσημέρι της Τρίτης, κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης μέσω του 112, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν την περιοχή.

Η οδηγία είναι οι κάτοικοι να μεταφερθούν προς Τρόπαια και Τρίπολη.

Οι αναζωπυρώσεις που σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας είναι συνεχείς, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο.

Μέτωπο 10 χιλιομέτρων καίει Γορτυνία σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλο. Οι φλόγες πέρασαν στο Λιβαδακι μέσα στο χωριό. Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στα σημεία επιχειρούν 470 πυροσβέστες, 119 οχήματα, 10 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Μιλώντας στο MEGA, ο Παναγιώτης Καραμάνης, πρόεδρος κοινότητας Φαναράκι Γορτυνίας, σημείωσε ότι «καίγονται σπίτια, ωστόσο δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή».

«Έχουμε ενεργά μέτωπα», σημειώνει ο κοινοτάρχης, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι στο Φαναράκι επέλεξαν να μείνουν και να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

«Στο Φαναράκι μέχρι στιγμής δεν έχει καεί σπίτι αλλά είναι ενεργό το μέτωπο. Είναι ανεξέλεγκτο έχουν καεί τα μισά χωριά».

Ο κ. Καραμάνης σημείωσε πως η περιοχή δεν έχει ρεύμα.

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές της περιοχής

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το ΕΚΑΒ Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι στην Εύβοια πριν από λίγο προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας:

  • Κύπριος πυροσβέστης 38 ετών, με μικρό ρωγμώδες επίμηκες κάταγμα στη διάφυση της κνήμης, χωρίς λύση του φλοιού (κάταγμα εκ πλήξεως).
    Έγινε ακινητοποίηση, δεν χρήζει διακομιδής.
  • 16χρονος, εθελοντής από το Ασμήνιο, με κάταγμα εγγύς φάλαγγας αριστερού δείκτη χειρός. Αντιμετωπίστηκε και αποχώρησε.

Videos & Απoσπάσματα από ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - 10/08/2021