Ελλάδα

Θρακομακεδόνες – Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – Καίγονται σπίτια

07.08.2021 | 06:01 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη, με τη φωτιά να καίει πλέον ανεξέλεγκτη και να απειλεί πολλές περιοχές.

Κρανίου τόπος η βορειοανατολική Αττική. Στους Θρακομακεδόνες, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων και προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, με το μέτωπο να κινείται 1,5 χιλιόμετρο από την καρδιά των Θρακομακεδόνων.

Ένας κύριος ήρθε με ένα βυτίο από την Ελευσίνα με σκοπό να δώσει νερό σε κάποιο πυροσβεστικό όχημα.«Δεν έχει αντλία το πυροσβεστικό τραβήξει νερό από εμάς, λέει με αγωνία στο MEGA καθώς η φωτιά καίει ένα σπίτι

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί εθελοντές καταγγέλουν ότι στο ύψος της Μαλακάσας η περιοχή από το 40 χιλιόμετρο καίει από τη 1 το ξημέρωμα και δεν μπορούν να πάνε τα οχήματα γιατί το έδαφος είναι δύσβατο.

Ο δυνατός άνεμος κάνει δύσκολο το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι παλεύουν αδιάκοπα τα τελευταία 24ωρα. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι να μην οδηγηθεί το μέτωπο στο Μενίδι.

Η φωτιά κατακαίει τους πρόποδες της Πάρνηθας και πλέον τα πρώτα σπίτια παραδίδονται κι αυτά.

Δύο νέα μέτωπα στο ρεύμα Σιατίστης παρατηρούνται στην περιοχή, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα.

Το μέτωπο απειλεί το μοναστήρι και τα σπίτια που βρίσκονται λίγα μέτρα μακριά.

.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο – Καλοκαιρινή Έκδοση - 07/08/2021