Ελλάδα

Τραυματίες από τα πύρινα μέτωπα – Πυροσβέστες και πολίτες

06.08.2021 | 12:37 Eνσωμάτωση

Η φωτιά έχει οδηγήσει σε εκκενώσεις, τεράστιες καταστροφές, ενώ υπήρξαν τραυματίες από τις φλόγες και άτομα που είχαν πρόβλημα με την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η φωτιά στην Αττική μαίνεται και οι πυροσβέστες δίνουν αδιάκοπη μάχη για να την περιορίσουν. Συνολικά 9 άτομα έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία της Αθήνας. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν 5 εγκαυματίες στο ΚΑΤ, 1 τραυματία και 3 ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Στο ΚΑΤ νοσηλεύονται 4 πυροσβέστες, οι δύο διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Από την Εύβοια 11 περιστατικά έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο  Υγείας Ιστιαίας. Στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας. Στο ΚΥ Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Στο ΚΥ Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 06/08/2021