Ελλάδα

Σε πύρινο κλοιό η Αττική – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα – Εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι & Μαλακάσα

06.08.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη βόρεια Αττική. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για τρεις περιοχές, και συγκεκριμένα για το Καπανδρίτι, το Πολυδένδρι και τη Μαλακάσα.

Η φωτιά στη βόρεια Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ελπίδες στρέφονται στα εναέρια μέσα, που σηκώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανάλογα με τη φορά των ανέμων, οι ρίψεις θα στοχεύσουν στη διάσπαση του μετώπου, το οποίο είναι τεράστιο.

Στη γέφυρα των Αφιδνών η κατάσταση έχει φύγει εκτός ελέγχου, με την κάμερα του Mega να καταγράφει μια κόλαση φωτιάς. Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί σπίτια, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό.

Πριν από λίγο εκκενώθηκε και το Κρυονέρι, καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα στο χωριό και οι δυνατοί άνεμοι την σπρώχνουν προς την ΕΟ. Οι κάτοικοι εκκένωσαν με εντολή της αστυνομίας, ενώ η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, με πυκνό καπνό και έντονους ανέμους.

Πολλές είναι και οι εκρήξεις στο σημείο, που προέκυψαν μετά την αναζωπύρωση.

Μετά τα διόδια Αφιδνών στο 28ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο Βαρυμπόμπης καίγονται τα πάντα. Άνθρωποι με δοχεία νερού και λάστιχα περνούν την Εθνική Οδό, προσπαθώντας να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

«Μόνοι μας κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αλλά δεν βλέπουμε ένα πυροσβεστικό. Καίγεται η Εθνική και δεν είναι κανείς εδώ. Θα καούν περιουσίες. Υπάρχουν μάντρες, υπάρχουν άτομα που είναι ακόμα μέσα στα σπίτια τους. Η φωτιά θα φτάσει στον Άγιο Στέφανο, δεν ξέρουμε τι κάνει το κράτος», περιέγραψε εθελοντής που βρίσκεται στο σημείο.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής και στην Δροσοπηγή, με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/08/2021