Ελλάδα

Βαρυμπόμπη – Πύρινος εφιάλτης, καίγονται σπίτια – Μάχη της Πυροσβεστικής

05.08.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης, καθώς αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτήν την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής. Νωρίτερα είχε ζητηθεί εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ενώ λίγο πριν τις 19:00 ζητήθηκε εκκένωση του Κρυονερίου, των Αφιδνών και του Κοκκινόβραχου.

Ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Εν τω μεταξύ, οι άνδρες της αστυνομίας πηγαίνουν πόρτα – πόρτα προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στη Δροσοπηγή καίγονται σπίτια ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην Δροσοπηγή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό τους, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατό να τους εντοπίσουν.

Σε ετοιμότητα μπαίνει και το Σισμανόγλειο νοσοκομείο για την περίθαλψη όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη και το Κρυονέρι, μετά το Θριάσιο, νοσοκομείο που τέθηκε νωρίτερα σε ετοιμότητα στην Αττική, λόγω της πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα, αυξημένος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται στην φλεγόμενη περιοχή, για την διακομιδή περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα ή και εγκαύματα, στο πλαίσιο του συντονιστικού έργου του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14:30, εστάλη μήνυμα από το 112, το οποίο ενημέρωνε όσους βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν τώρα προς Αθήνα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα.

Πολύ μεγάλο το μέτωπο

Όπως έγινε γνωστό από την Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Στις φλόγες η περιοχή Κοκκινόβραχος

Το πύρινο μέτωπο έχει κυκλώσει την περιοχή Κοκκινόβραχος, με τα πρώτα σπίτια να έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες και τους πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τους πολίτες που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους και να προσπαθούν με κουβάδες στα χέρια να σώσουν ό,τι μπορούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/08/2021