Ελλάδα

Μπλόκο της αστυνομίας για την αποφυγή λεηλασιών στη Βαρυμπόμπη – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ηλεία – Ενεργό το μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια

05.08.2021 | 10:21 Eνσωμάτωση

Στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, εδώ και περίπου 2 ώρες υπάρχουν μπλόκα της Τροχαίας που ελέγχουν τις διελεύσεις.

Επιτρέπεται η διέλευση μόνιμων κατοίκων και εργαζομένων, ώστε να ελέγχονται όλοι όσοι μπαίνουν στην περιοχή, προς αποφυγή λεηλασιών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να μπουν στο χώρο της Βαρυμπόμπης, προκειμένου να κάνουν πλιάτσικο στα σπίτια που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να προφυλαχθούν από τη φωτιά.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ συχνά περνάει και ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ώστε να επέμβει άμεσα σε μια νέα ενδεχόμενη αναζωπύρωση.

Μεγάλες καταστροφές σε περιοχές της Ηλείας – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στο Λατζόι Ηλείας, όπου από εχτές ξεκίνησε μεγάλη φωτιά που έφτασε μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, χωρίς ευτυχώς οι φλόγες να καταφέρουν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο.

Στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ωστόσο με τη βοήθεια των πτητικών μέσων ανακόπτεται η πορεία της πυρκαγιάς. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες.

Την περιοχή καλύπτει ένα τεράστιο σύννεφο πυκνού καπνού, ωστόσο η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη. Η πυρκαγιά άφησε πίσω της πολλά καμένα σπίτια, αλλά και κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Ενεργό το μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια

Στις Κεχριές στην Εύβοια η μάχη συνεχίζεται, με κατοίκους και πυροσβεστική να προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την κοινότητα.

Η φωτιά κατευθύνεται και προς την κοινότητα Σκεπαστή, που επίσης έχει εκκενωθεί.

Στην περιοχή επικρατεί άπνοια, ωστόσο η έκταση της πυρκαγιάς, αλλά και το πυκνό δάσος που κατακαίει δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν επιχειρούν πτητικά μέσα, καθώς ο πυκνός καπνός δεν επιτρέπει το να πραγματοποιήσουν πτήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 05/08/2021