Πολιτική

Μητσοτάκης από την Ηλεία – «Συνεχίζεται η μάχη – Δύσκολη μέρα και αύριο»

05.08.2021 | 14:32 Eνσωμάτωση

Δηλώσεις έκανε πριν από λίγο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ηλεία, όπου έχει μεταβεί, προκειμένου να κάνει αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν αγώνα, να προστατευτεί ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας με αυτόν τον τεράστιο, παγκόσμιο συμβολισμό. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το χώρο σήμερα. Ευτυχώς και ο χώρος και ο περιβάλλων χώρος είναι προστατευμένος και ακέραιος. Η μάχη συνεχίζεται, έχουμε ακόμα ενεργά μέτωπα στην Ηλεία, και αύριο περιμένουμε μία ακόμα πιο δύσκολη μέρα καθώς εκτιμούμε ότι θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους του Έλληνες και Ελληνίδες ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Θέλω επίσης να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό, την οργή και την αγανάκτηση πολιτών που έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε κάθε σημείο της χώρας. Η κατανομή γίνεται πάντα με ορθολογικά κριτήρια, ακολουθώντας τις επιταγές του κεντρικού συντονιστικού της πυροσβεστικής, που είναι το μόνο που έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τους κινδύνους που εγκυμονούν σε κάθε φωτιά», συνέχισε.

«Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορούμε πλέον και κάνουμε οργανωμένες εκκενώσεις, έτσι ώστε να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Όταν έρθει η ώρα, που θα έρθει πολύ σύντομα, η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους πολίτες που έχουν πληγεί. Όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τη φωτιά, γνωρίζουν ότι θα πάρουν αποζημίωση ώστε τα σπίτια αυτά να μπορούν να φτιαχτούν και πάλι, και οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν επίσης», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/08/2021