Ελλάδα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Μεγάλη αναζωπύρωση σε σημείο που δεν είχε παραδοθεί στις φλόγες

05.08.2021 | 14:03 Eνσωμάτωση

Μεγάλη είναι η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία σπεύδει στο σημείο.

Ο καπνός είναι μαύρος και οι φλόγες έχουν σηκωθεί ψηλά στον ουρανό. Η φωτιά καίει σε σημείο που δεν έκαψε τις προηγούμενες ημέρες.

Στην περιοχή δυστυχώς δεν υπάρουν πολλά εναέρια μέσα, με όλο το βάρος της επιχείρησης να πέφτει στα επίγεια μέσα.

Το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο.

Ύπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων τόσο στη Βαρυμπόμπη όσο και στην Εύβοια πως η φωτιά είχε ξεκινήσει εδώ και πολλές ώρες, αλλά δεν έβλεπαν εναέρια μέσα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλά πύρινα μέτωπα. Βόρεια Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία φλέγονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάσπαση των εναέριων μέσων.

Την ίδια στιγμή η Ηλεία φλέγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην περιοχή προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση.

Στις δηλώσεις που έκανε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός είπε ότι καταλαβαίνει τον θυμό των κατοίκων, αλλά είπε πως είναι αδύνατο να είναι διαθέσιμα σε μία περιοχή όλα τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη κατευθύνεται προς το Κρυονέρι. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να χτίσουν ζώνη άμυνας και να την κατευθύνουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Όσοι κάτοικοι βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο ρεύμα προς Αθήνα και στη Δροσοπηγή καλούνται να εκκενώσουν, σύμφωνα με νέο μήνυμα του 112.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/08/2021