Ελλάδα

Εφιάλτης διαρκείας στην Εύβοια – Στάχτη έγιναν σπίτια, αυτοκίνητα και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

05.08.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Άνιση μάχη με τα πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια με την κατάσταση να είναι απελπιστική μετά από μία εφιαλτική νύχτα. Το νησί ζει ένα πραγματικό δράμα καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και πάρα πολλά σπίτια και οχήματα έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ξημερώματα Πέμπτης, οι καμπάνες στις Κεχριές σημαίνουν τον κίνδυνο.

Η αστυνομία εκκενώνει τον οικισμό.

Η φωτιά έχει ήδη πλησιάσει τα πρώτα σπίτια. Η μάχη της κατάσβεσης μοιάζει χαμένη.

Μέσω του 112 εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στις Κεχριές να εκκενώσουν προς Μαντούδι.

Ταυτόχρονα εκκενώθηκε ο οικισμός Αμέλαντες.

Μέχρι τώρα παραμένουν αποκλεισμένα 13 χωριά, ενώ τα περισσότερα σπίτια κάηκαν στις Ροβιές.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική. Κάτοικοι και επισκέπτες εγκλωβίστηκαν στην παραλία όπου αναζήτησαν καταφύγιο και στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που παρέμεναν στα σπίτια τους προσπαθώντας να τα σώσουν με ό,τι μέσο διέθεταν.

Στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν περισσότεροι από 160 πυροσβέστες οι οποίοι θα ενισχυθούν από 80 Γάλλους συναδέλφους τους που αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή το απόγευμα.

Πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το Αιγαίο

Στις Κεχριές δόθηκε μάχη επί πέντε ώρες, προκειμένου πυροσβέστες και κάτοικοι να σταματήσουν τη φωτιά από το να μπει στην κοινότητα. Το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ καλά είναι τα νέα και για τη Σκεπαστή.

Την ίδια ώρα, ενεργό είναι μέτωπο στην περιοχή που κατευθύνεται προς το Αιγαίο, καίγοντας πυκνό δάσος. Τις τελευταίες ώρες τα πτητικά μέσα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα το πρωί δεν μπόρεσαν να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή, καθώς ο καπνός ήταν ιδιαίτερα πυκνός.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/08/2021