Ελλάδα

Πατούλης στο Mega – «Δεν έλεγε να τελειώσει το βράδυ» – Υπερφόρτωση μετασχηματιστή οδήγησε στην πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

04.08.2021 | 08:11 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που πέρασε από τη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες, το Τατόι και Θρακομακεδόνες, και έφτασε στις Αχαρνές.

«Βρισκόμασταν σε θέση ετοιμότητας όλο το βράδυ, ένα βράδυ που δεν έλεγε να τελειώσει. Τώρα τα πράγματα είναι προς το καλύτερο. Ήδη πετούν τα εναέρια μέσα και μένει η καταγραφή των ζημιών και των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί», εξήγησε ο κ. Πατούλης.

«Υπάρχουν αρκετές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, αυτό που είχε όμως μεγάλη σημασία είναι η έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων, και ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και για τις ζωές των ζώων», συνέχισε ο ίδιος.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε σε πολλά σημεία της Ευρώπης παρόμοιες καταστροφές με τον καύσωνα. Εδώ ήταν σε δασώδη περιοχή με αρκετό εύφλεκτο υλικό. Μιλάμε για ένα πυκνό δάσος. Υπήρχαν τα εναέρια μέσα που ήταν τα μόνα στην αρχική φάση που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Τα επίγεια μέσα δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στην αρχή», είπε ο κ. Πατούλης.

«Όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις, κάποιος μετασχηματιστής από κολώνα ήταν η αιτία της πρώτης φωτιάς, από την υπερφόρτωση. Τώρα θα πρέπει άπαντες να προσέχουμε με το αποπνικτικό κοκτέιλ του καύσωνα και της ατμόσφαιρας», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 04/08/2021