Ελλάδα

Δήμαρχος Μαντουδίου – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Υπόνοιες για εμπρησμό

04.08.2021 | 06:18 Eνσωμάτωση

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Γίνεται ολονύχτια μάχη. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, για την φωτιά που καίει στην περιοχή της Εύβοιας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αυτή τη στιμή υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα.Το ένα κινείται προς το χωριό  Καλαμούδι και το άλλο προς τα χωριά Κουρκουλί και Σκεπαστή.

«Τα μέτωπα είναι τεράστια . Δεν ελέγχονται με τις δυνάμεις που είναι εκεί» τόνισε..

Παράλληλα, όπως είπε, κινδύνευσαν άνθρωποι, καήκαν ολοσχερώς αυτοκίνητα σπίτια.

«Κάηκαν πάνω από 20.000 στρέμματα. Η φωτιά μέσα σε 25 λεπτά διένυσε απόσταση χιολιομέτρων. Έχει τεράστιο μήκος και πλάτος» εξήγησε ο δήμαρχος.

Ευτυχώς, όπως τόνισε, βρέθηκαν οι δύο άνθρωποι που αγνοούνταν και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όπου χρειάστηκε, το λιμενικό βοήθησε στην μεταφορά και την μετακίνηση των ανθρώπων, κατά τις εκκενώσεις των οικισμών.

«Κάποιοι άνθρωποι δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους, αλλά ευτυχώς τους πείσαμε, γιατί μετά από δύο ώρες τα σπίτια αυτά έγιναν παρανάλωμα του πυρός» υπογράμμισε.

«Η φωτιά ξεκίνησε από πολύ δύσβατο σημείο σε χαράδρα στο χωριό Δάφνη. Είναι πολύ ύποπτο. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο την συγκεκριμένα, με υψηλή θερμοκρασία και ανέμους» είπε ο δήμαρχος, αφήνοντας αιχμές για εμπρησμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 04/08/2021