Κόσμος

Θρίλερ με τη λευκορωσίδα αθλήτρια που ζήτησε άσυλο στην Πολωνία

03.08.2021 | 07:44 Eνσωμάτωση

Τις σημαντικότερες διεθνείς ειδήσεις παρουσίασε η Ιουλία Βελισσαράτου στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Θρίλερ με την τύχη της Κριστίνα Τσιμανόσκαγια, της λευκορωσίδα αθλήτριας που ζήτησε άσυλο από την πρεσβεία της Πολωνίας, μετά από την καταγγελία που η ίδια έκανε για απόπειρα απαγωγής από φιλοκυβερνητικούς παράγοντες.
Ο σύζυγος της Τσιμανόσκαγια, Αρσένι Ζντάνεβιτς, επιβεβαίωσε ότι είχε εγκαταλείψει τη χώρα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Κίεβο.

Η αθλήτρια μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας αφού επέκρινε δημοσίως την προπονητική ομάδα της χώρας της και επρόκειτο να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος των Turkish Airlines.

Αντιστάθηκε και ζήτησε επί τόπου βοήθεια από την ιαπωνική αστυνομία. Η δρομέας ταχύτητας της Λευκορωσίας πήρε «ανθρωπιστική βίζα» από την Πολωνία και θα μπορέσει να φύγει τις επόμενες ημέρες από το Τόκιο. Η Λευκορωσίδα αθλήτρια κατήγγειλε ότι μέλη της προπονητικής της ομάδας επιχείρησαν να τη βάλουν με τη βία σε αεροσκάφος για το Μινσκ, αφότου διαμαρτυρήθηκε για αμέλεια των προπονητών έναντι αθλητών της ολυμπιακής ομάδας.

Η Λευκορωσία υποστηρίζει ότι ήθελαν να την απομακρύνουν από την ιαπωνική πρωτεύουσα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω «ασταθούς συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης». Γαλλία και Γερμανία ζήτησαν από τη Λευκορωσία να μην παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν τους αθλητές της.

Η αμερικανίδα αθλήτρια Σίμον Μπάιλς και τα προβλήματα ψυχικής υγείας

Άλλη μία γυναίκα αθλήτρια που εκτός από τα βραβεία δίνει αγώνα για τη ζωή της για ένα διαφορετικό λόγο είναι η αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης Γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς.

Η ολυμπιονίκης με τα 25 μετάλλια, τέσσερα από τα οποία χρυσά,το 2016, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για τον Λάρι Νάσαρ που σόκαρε τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και η ίδια από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας, που καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκιση, όταν βρέθηκαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του.Στο πλευρό της Μπάιλς έχουν σταθεί επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Το κίνημα στήριξης γιγαντώνεται συνεχώς και η επόμενη ημέρα στον αθλητισμό αναμένεται διαφορετική. Σήμερα αναμένεται να αγωνιστεί τελικά στη δοκό.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 03/08/2021