Αθλητικά

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Τεντόγλου στο μήκος – Παραμιλάει ο πλανήτης

02.08.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, πετώντας στα 8 μέτρα και 41 εκατοστά. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που συγκλόνισε με την προσπάθειά του, ανέβηκε στην κορυφή χάρη στο τελευταίο και πλέον καθοριστικό άλμα του. Η καθολική αναγνώριση του θριάμβου του, αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση για τον άθλο του.

Το άλμα προς τη δόξα, το άλμα για την κορυφή του κόσμου! ο συγκλονιστικός Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,41 μέτρα στην έκτη προσπάθεια και έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος αφήνοντας άφωνους τους αντιπάλους του.

Πρώτος και καλύτερος όπως έδειξε με το δάχτυλο μόλις βγήκε από το σκάμμα, άπλωσε τα χέρια του για να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι πανηγύριζε ως μικρό παιδί και ο Τεντόγλου αφού είδε τον Κουβανό Ετσεβαρία να μην ολοκληρώνει την τελευταία προσπάθεια, ξεδίπλωσε τη γαλανόλευκη και «γέμισε» υπερηφάνεια τους Έλληνες.

Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά ξεκίνησε με 8,11, βρέθηκε δύο φορές εκτός βάθρου αλλά στην τελευταία προσπάθεια σε μια στιγμή αγωνίας για τον ελληνισμό με απίστευτη ψυχραιμία έκανε «πτήση» από την 4η θέση στο χρυσό μετάλλιο. Λύτρωση και αποθέωση! Η επίδοση 8,15 στο πέμπτο άλμα τον ανέβασε στο υψηλότερο σημείο του βάθρου καθώς ο Κουβανός Ετσεβαρία επίσης με 8,41, κατέγραψε το 8,09 ως καλύτερο δεύτερο άλμα.

Οι δύο σαστισμένοι Κουβανοί Μάσο και Ετσεβαρία πλαισίωσαν το χρυσό Ολυμπιονίκη, φωτογραφήθηκαν μαζί του, ενώ άλλοι αθλητές έσπευδαν για τα συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Έλληνας άλτης όσο και αν αναφέρθηκε με μεγάλη σεμνότητα απέναντι στον Κουβανό, ήταν ο πανάξιος νικητής.

Το διαπίστωσαν όλοι οι Έλληνες το ξημέρωμα, το είδαν οι συμπατριώτες του στα Γρεβενά παρακολουθώντας την καταπληκτική προσπάθεια ενός δικού τους παιδιού. Ο Τεντόγλου έκανε στα 23 του χρόνια, το όνειρο πραγματικότητα και έχοντας ήδη σπουδαία επιτεύγματα στο μήκος βλέπει το μέλλον «ορθάνοιχτο» μπροστά του. Τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοικτό και κλειστό στίβο, με ατομικό ρεκόρ 8,60, την καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο, έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο από το Τόκιο μετά από τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2021