Αθλητικά

Τόκιο – Χάλκινος ο Πετρούνιας – Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του

02.08.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατόρθωσε να κατακτήσει και δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο, ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Ο πρωταθλητής μας στην ενόργανη γυμναστική, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, πήρε το χάλκινο στο Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκληρώνει έναν άθλο. Καταφέρνει να βρεθεί ξανά στο βάθρο της μεγαλύτερης γιορτής του πλανήτη.

Το τέλος μιας υπεράνθρωπης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2019 όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση στον ώμο και ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τόκιο με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Δεύτερο διαδοχικό Ολυμπιακό μετάλλιο για τον Λευτέρη, μετά το χρυσό που κατέκτησε στο Ρίο. Το μικρό βηματάκι στην προσγείωση, του στέρησε την κορυφή, αλλά με 11 συνολικά χρυσά μετάλλια περασμένα στο στήθος, δικαίως τον αποκαλούν «άρχοντα των δαχτυλιδιών».

Η διαδρομή προς το Τόκιο επίπονη. Τον Ιούνιο έκανε την υπέρβαση στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα. Γνώριζε ότι για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς δεν έφτανε το χρυσό μετάλλιο. Θα έπρεπε να εξασφαλίσει και μία πολύ υψηλή βαθμολογία και τα κατάφερε. Στον καθ’ ομολογίαν μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του.

Στον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του μέχρι τον επόμενο. Ο Πετρούνιας ποτέ δεν έμαθε στα εύκολα. Στις αντιξοότητες έχει αποδείξει πάντα ότι είναι ικανός για το καλύτερο.
Πίσω από κάθε χαμόγελο, από κάθε μετάλλιό κρύβεται σκληρή δουλειά. Κόπος, ιδρώτας, εξαντλητική καταπόνηση, θυσίες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας 31 του χρόνια αποτελεί έναν σύγχρονο θρύλο της ενόργανης γυμναστικής.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος, Γιανγκ Λιου και το ασημένιο ο συμπατριώτης του Χάο Γιου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2021