Υγεία

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα – Μεταδίδεται ραγδαία όπως η ανεμοβλογιά

31.07.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων για τη δυνατότητα της μετάλλαξης Δέλτα να μεταδίδεται αστραπιαία, όπως η Ιλαρά και η ανεμοβλογιά.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παραλλαγή Δέλτα κρούει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τονίζοντας ότι όχι μόνο προκαλεί σοβαρότερη νόσηση, αλλά και μεταδίδεται ραγδαία και εύκολα, όπως η ανεμοβλογιά και την ιλαρά.

Η επικεφαλής του οργανισμού σε εσωτερικό έγγραφο μάλιστα αναφέρει ότι τα εμβόλια είναι 90% αποτελεσματικά απέναντι στη σοβαρή νόσηση, αλλά όχι όσον αφορά στη μόλυνση και τη μετάδοση. Διευκρινίζει δε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού σε ποσοστά ανάλογα με εκείνα των ανεμβολίαστων. Η μάσκα είναι πλέον απαραίτητη και εσωτερικούς χώρους υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει πλήρως τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας με τα κρούσματα να αυξάνονται και το ιικό φορτίο να αυξάνεται σε πολλές περιφέρειες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως τα εμβόλια προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι της “ΔΕΛΤΑ” προειδοποίησε όμως ότι ο έλεγχος μπορεί να χαθεί επειδή ο ιός έχει γίνει πιο προσαρμοστικός.

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι το μεγάλο στοίχημα προκειμένου να κοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών.

Ο εμβολιασμός νέων και παιδιών είναι καθοριστικός επισημαίνουν οι επιστήμονες που καλούν τους γονείς να προγραμματίσουν άμεσα τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2021