Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Η εργαλειοποίηση της ισχύος, τα αίτια και τα στερεότυπα

30.07.2021 | 08:39 Eνσωμάτωση

«Αυτό που συναντάμε τώρα είναι κάποιος άνθρωπος που είχε εξουσία και την χρησιμοποιούσε για να νιώσει δυνατός και να υποτάξει άλλους ανθρώπους που συνεργάζονταν μαζί του» σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Άννα Κανδαράκη.

Σύμφωνα με την Κλινική Ψυχολόγο, έχει μεγάλη σημασία το κομμάτι του σωφρονισμού. «Στο εξωτερικό υπάρχει υποχρεωτική ψυχοθεραπεία σε ανθρώπους που φυλακίζονται για σεξουαλικά εγκλήματα. Στην Ελλάδα όχι» σημείωσε.

«Οι άνθρωποι που εμφανίζουν τέτοιες συμπεριφορές, από πίσω κρύβεται ένα παιδί που εισέπραξε απαξίωση, νιώθει μέσα του βαθιά ανασφαλές. Έχει πάρει τέτοιο βλέμμα από το σπίτι. Το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο» πρόσθεσε.

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι αρκετές γυναίκες που υπέστησαν κακοποίηση, κάνουν χρόνια να το εκμυστηρευτούν ακόμα και στην ειδικό τους. «Πόσο μάλλον δημόσια. Για αυτό είναι πολύ λάθος το ερώτημα ‘’γιατί τώρα’’» σημείωσε.

Παράλληλα, η κ. Κανδαράκη, είπε ότι «είναι πολύ λάθος να λένε γυναίκες ότι ‘’σε μένα δεν συνέβη παρενόχληση΄΄ γιατί αφήνει υπόνοια για ευθύνη στο θύμα. Το θύμα δεν έχει καμία ευθύνη».

«Να σπάσουμε τα στερεότυπα. Να γίνονται κουβέντες για τις κακοποιήσεις» επισήμανε η ειδικός.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 30/07/2021