Ελλάδα

Φωτιά: Σε πύρινο κλοιό Σταμάτα, Ροδόπολη & Διόνυσος – Κάηκαν σπίτια, μάχη με τις φλόγες

27.07.2021 | 19:53 Eνσωμάτωση

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσος, με την Πυροσβεστική να δίνει άνιση μάχη με τις φλόγες.

Πύρινη κόλαση στην Σταματά. Φλόγες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στιγμές πανικού στη βορειοανατολική Αττική.

Κάηκαν σπίτια στην Σταμάτα

Το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται ταχύτατα. Οι υψηλές θερμοκρασίες με τους ισχυρούς ανέμους κατευθύνουν τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών. Πάρα την υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών και των κατοίκων, η φωτιά κάνει στάχτη τις περιουσίες των πολιτών. Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής γκρεμίζονται σε ελάχιστο χρόνο.

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Στις 11.30 το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώνεται για πυρκαγιά κοντά στο νεκροταφείο της Σταματάς.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων της πυροσβεστικής ζητά την άμεση εκκένωση του οικισμού Γαλήνη, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται διπλά από τα σπίτια της περιοχής.

Το μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο, με τις ριπές των ανέμων να ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων.

Το βάρος στα εναέρια μέσα

Το πυκνό πευκοδάσος βοηθά στην εξάπλωση της πυρκαγιάς. Το μέτωπο πλέον βρίσκεται μέσα στις αυλές των σπιτιών και τα χειροτέρα σενάρια δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Το βάρος πέφτει στα ελικόπτερα οπού πραγματοποιούν χειρουργικές ρίψεις νερού ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι τα πρώτα σπίτια σε Σταματά και Ροδόπολη παραδίδονται στις φλόγες. Από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής δίνεται η εντολή να αυξηθούν οι δυνάμεις του σώματος στην πυρκαγιά.

Ζώνες άμυνας γύρω από τα σπίτια

Η ένταση των ανέμων δυναμώνει και ταυτόχρονα η φωτιά ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Αυτοκίνητα τα οποία οι πολίτες δεν κατάφεραν να τα απομακρύνουν, καταστρέφονται ολοσχερώς.

Οι πυροσβέστες σχηματίζουν ζώνες άμυνας γύρω από τα σπίτια των κατοίκων προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Τα λεπτά που απομένουν μέχρι να πέσει το σκοτάδι και να αποσυρθούν τα εναέρια μέσα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2021