Ελλάδα

Φωτιά: Πύρινη κόλαση σε Σταμάτα, Ροδόπολη & Διόνυσο – Εμπρησμό καταγγέλλουν οι κάτοικοι

27.07.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Φόβους για εμπρησμό εκφράζουν οι κάτοικοι σε Σταμάτα και Ροδόπολη, καθώς, όπως λένε, πίσω από την κόλαση που απείλησε τους ίδιους και σε πολλές περιπτώσεις κατέστρεψε περιουσίες, βρισκόταν ανθρώπινο χέρι.

Σχέδιο εμπρηστών καταγγέλλουν μέσω του MEGA κάτοικοι του Διονύσου.

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή της Σταματάς παραπέμπουν σε εκρήξεις από γκαζάκια τα οποία, σύμφωνα με τους πολίτες, είναι πιθανό να προκάλεσαν το πύρινο μέτωπο που κατέστρεψε σπίτια, αποθήκες και οχήματα στη βορειοανατολική Αττική.

«Όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Διονύσου η φωτιά πηρέ στο αριστερό χέρι στη Καΐρη και στο δεξί μέρος από ό,τι μου είπε ο αδερφός μου άκουσε 4 γκαζάκια. Εδώ εντάξει ήταν επικίνδυνό γιατί εάν έπιανε εδώ θα καιγότανε, θα έφτανε μέχρι την Πεντέλη», λένε μάρτυρες.

Είδαν δύο εστίες

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με τους κάτοικους του Διονύσου είχε ταυτόχρονα δύο διαφορετικές εστίες οι οποίες μεταξύ τους βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση, γεγονός που ενισχύει το σενάριο του εμπρησμού.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους», είπε ο Στέφανος Κολοκούρης, αρχηγός της πυροσβεστικής, από το σημείο, την ώρα που σαφείς αιχμές για εμπρησμό αφήνει ο αντιπεφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέπας.

«Είχαμε μία φωτιά με πολλαπλές εστίες με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους κάτι το οποίο εγείρει υποψίες».

Το μέτωπο έφτασε ταχύτατα στα σπίτια των κάτοικων της περιοχής, με τις περιγραφές στην κάμερα του MEGA να σοκάρουν.

«Πολύ γρήγορα, ώσπου να φύγω στο κέντρο της Ροδόπολης να βγω στην κορυφή και να δω που είναι η φωτιά και να πάρω τηλέφωνο, έφτασε στο σπίτι».

Οι κάτοικοι της περιοχής σε κατάσταση πανικού έβλεπαν τα σπίτια τους να απειλούνται από τις φλόγες. Με τα οχήματά τους αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τη φωτιά για να σωθούν.

Με εντολή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Σταμάτα βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 27/07/2021