Αθλητικά

Τα… παράξενα των Ολυμπιακών Αγώνων

26.07.2021 | 13:57 Eνσωμάτωση

Κόσμος στη Σαϊτάμα για να δει το ρομπότ των Γιαπωνέζων να βάζει καλάθι από το κέντρο, δυστυχώς δεν υπήρχε.

Όπως και στο fun park του Τόκιο. Τα… πάρκα διασκέδασης υπάρχουν σε κάθε πόλη που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες και συνήθως σφύζουν από ζωή. Σε αντίθεση με αυτό της Ιαπωνικής πρωτεύουσας που μπορεί κανείς να συναντήσει μόνο τους εργαζόμενους λόγω του περιορισμού μετακινήσεων.

Και εν τέλει, παρουσία κόσμου υπάρχει εκεί που θεωρητικά απαγορεύεται: παραπλεύρως της διαδρομής του τριάθλου, παρά τις συστάσεις των υπευθύνων.

Στους διοργανωτές του τριάθλου χρεώνεται και μια εκκίνηση… για έπαινο, όταν ένα σκάφος της τηλεοπτικής παραγωγής μπλόκαρε τους μισούς αθλητές. Όπως είναι λογικό, η εκκίνηση θεωρήθηκε άκυρη, όσοι βούτηξαν επέστρεψαν και έγινε επανάληψη, αυτή τη φορά… χωρίς εμπόδια.

Την ίδια ώρα, περί τα 150 κυμαίνονται τα κρούσματα σε διαπιστευμένα ολυμπιακά μέλη, μέχρι στιγμής, με αγώνες να ακυρώνονται και αθλητές να αποκλείονται από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μιας διοργάνωσης που απ’ ότι φαίνεται κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει. Ένας από αυτούς είναι και ο Σουδανός Μοχάμεντ Αμπταλρασούλ, ο δεύτερος αθλητής του Τζούντο που αρνήθηκε να αγωνιστεί απέναντι σε Ισραηλινό τζουντόκα, ως ένδειξη στήριξης στην Παλαιστίνη.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 26/07/2021