Κόσμος

Κίνα: Αμμοθύελλα «εξαφάνισε» ολόκληρη πόλη – Οι ΗΠΑ αναζητούν τον καλύτερο σωσία του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

26.07.2021 | 09:54 Eνσωμάτωση

Ισχυρή αμμοθύελλα με σύννεφα σκόνης ύψους τουλάχιστον 100 μέτρων προκάλεσε χάος στην αρχαία πόλη Ντουνχουάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα.

Η άμμος εμφανίστηκε στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής και ανάγκασε τις αρχές να επιβάλλουν ελέγχους της κυκλοφορίας στα διόδια. Η κυκλοφορία στους αυτοκινητοδρόμους σταμάτησε και οι οδηγοί έπρεπε να περιμένουν σε πάρκινγκ να περάσει η καταιγίδα.

Η πόλη βρίσκεται στην έρημο Γκόμπι και είναι συνηθισμένη σε τέτοια φαινόμενα.

Αναζητείται ο σωσίας του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Μετά από αναβολή ενός έτους λόγο της πανδημίας, στο νησάκι Κι Γουέστ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έγινε ο διαγωνισμός για τον καλύτερο σωσία του συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο από το 1981 στο νησάκι όπου ο διάσημος συγγραφέας έζησε τη δεκαετία του 1930 και είναι μέρος των εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Χέμινγουεϊ».

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στο μπαρ Σλόπι Τζο που ο Χέμινγουεϊ επισκεπτόταν συχνά ενώ κριτές ήταν πρώην νικητές. Συμμετείχαν σχεδόν 140 άνδρες ενώ νικητής αναδείχθηκε ο 63χρονος Ζακ Τέιλορ, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτιρκών και υδραυλικών από τη Τζόρτσια. Το ενδιαφέρον στοιχεία είναι ότι το 2000 ως νικητής του διαγωνισμού είχε αναδειχθεί ο πεθερός του.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 26/07/2021