Ελλάδα

Φολέγανδρος: «Καταπέλτης» το σκεπτικό για την προφυλάκιση του 30χρονου – «Την σκότωσε για ασήμαντη αφορμή»

25.07.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλιάς βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Κορυδαλλού αφού ούτε ο ανακριτής αλλά ούτε και ο εισαγγελέας πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του. Μάλιστα το σκεπτικό των δυο δικαστικών λειτουργών είναι "φωτιά" για τον δράστη.

«Καταπέλτης» είναι το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέως για την προφυλάκιση του 30χρονου δράστη της ανθρωποκτονίας της Γαρυφαλιάς την οποία όπως σημειώνεται, ο κατηγορούμενος σκότωσε για «ασήμαντη αφορμή».

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν φαίνεται να πείστηκαν και από τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί ψυχιατρικών προβλημάτων καθώς όπως αναφέρουν , μετά τη δολοφονία «προέβη σε λελογισμένες ενέργειες προκειμένου να εξαφανίσει τα εις βάρος του στοιχεία.

Την ίδια ώρα ο 30χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε ότι χειροδίκησε σε βάρος της ενώ παραδέχθηκε ότι υπήρξε μεταξύ τους καυγάς ο οποίος ξεκίνησε γιατί πήραν λάθος δρόμο.

Τις τελευταίες μέρες ο δικηγόρος του 30χρονου υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση που να δείχνει ότι η Γαρυφαλλιά ξυλοκοπήθηκε πριν τη ρίξει στη θάλασσα. Ωστόσο ο Ηλίας Μπογιόκος ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή επανέλαβε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το θύμα ήταν χτυπημένο και σύρθηκε στα βράχια….

Ο ιατροδικαστής ανέφερε, ότι η 26χρονη έφερε εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων σε όλο της το σώμα και κακώσεις. Επίσης είχε ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού που θα μπορούσε να ήταν και θανατηφόρο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν ο δράστης την έριξε στη θάλασσα. Ωστόσο τα τραύματά της στο κεφάλι ήταν τόσο σοβαρά που δεν της επέτρεπαν να κολυμπήσει ή να επιπλεύσει στο νερό.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Οι κακώσεις που έφερε, κυρίως αυτές της κεφαλής, ήταν ικανές να της προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος, τοιουτοτρόπως, πέφτοντας στη θάλασσα πιθανότατα χωρίς τις αισθήσεις της, αλλά και αδύναμη από τις προηγηθείσες κακώσεις, πνίγηκε.

«Με ενέπαιζε

Ο 30χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος στην απολογία του κυνικός και προκλητικός ανέφερε ότι το θύμα δεν τον σεβόταν και τον ενέπαιζε με αποτέλεσμα ο ανακριτής να του ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις

«Συγγνώμη για όλα»

Αυτό ήταν το μόνο που κατάφερε να πει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων…μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε.

Ο 30χρονος κρατείται από χθες στις φυλακές Κορυδαλλού σε καραντίνα εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων που βρήκαν το πτώμα της Γαρυφαλλιάς. Την εντόπισαν  τουρίστες να επιπλέει στο νερό λίγη ώρα μετά τη δολοφονία από τον 30χρονο.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι αν την έβρισκαν 10 λεπτά νωρίτερα η 26χρονη Γαρυφαλιά θα μπορούσε να σωθεί.

Οι πρώτοι που την εντόπισαν ήταν ένας Αμερικανός τουρίστας με την οικογένειά του. Περνώντας από το σημείο, ένας φίλος του γκρουπ του Αμερικανού είδε το αυτοκίνητο. Η γυναίκα του επέμενε να δουν από κοντά τι συμβαίνει. Η κόρη του είδε το πτώμα να επιπλέει.

Ο αγροτικός γιατρός που την είδε είπε ότι εάν την έβρισκαν 10 λεπτά νωρίτερα, ίσως η Γαρυφαλιά να είχε σωθεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021