Ελλάδα

MEGA Θέμα: Τραγικές ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν στο Μάτι

23.07.2021 | 21:40 Eνσωμάτωση

Η εθνική τραγωδία στο Μάτι έχει πρόσωπα.

Στο MEGA μιλά ο Αριστειδης Χερουβείμ, ο οποίος έχασε στη φονική πυρκαγιά μάνα αδελφή και τις δίδυμες εξάχρονες ανιψιές του.

102 πολίτες, 102 οικογένειες βυθίστηκαν στον πόνο ο οποίος μεγαλώνει μαζί με την οργή διαβάζοντας κανείς το πόρισμα του ανακριτή.

Εκεί αποδεικνύεται η κρατική ολιγωρία, οι αστοχίες, οι ιδεοληψίες και οι λάθος αποφάσεις που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία.

Τραγικές ιστορίες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν

Ο κ. Δημήτρης, μόνιμος κάτοικος στο Μάτι, για να αποφύγει την φονική πυρκαγιά, βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στην μαρτυρική Αργυρά ακτή. Οι δυο άντρες  στάθηκαν τυχεροί αφού εγκατέλειψαν εγκαίρως το αυτοκίνητό τους και βουτήξαν  στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά.

«Ευτυχώς από κάτω ήταν τα σκαλοπάτια. Μπήκαμε στη θάλασσα, έπεφταν οι κάφτρες πάνω μας. Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, μας βρήκαν οι Αιγύπτιοι ψαράδες» δήλωσε στο MEGA.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ έχασε στη φονική πυρκαγιά τη μητέρα, την αδελφή του και τις δίδυμες εξάχρονες ανιψιές του. Η ακτινολόγος Βίκυ Χερουβείμ τη μαύρη Δευτέρα της 23ης Ιουλίου είχε μόλις πάρει απόσπαση στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας, ήταν η πρώτη μέρα στην καινούρια δουλειά. Και οι τέσσερις βρέθηκαν αγκαλιασμένες και νέκρες.

«Η προσπάθεια να επικοινωνήσω ήταν ανεπιτυχής. Υποθέτω το μπάχαλο στα τηλεφωνήματα ήταν το ελάχιστο. Ο πόνος μεγαλώνει, η οργή, μαθαίνοντας τι ακριβώς συνέβη, διαβάζοντας το πόρισμα του ανακριτή» ανέφερε με νόημα.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος έχασε τη μάνα του, το πατρικό του σπίτι και όλες του τις αναμνήσεις και τα όνειρα στο Μάτι. «Τι να πρώτο θυμηθώ; Tην οσμή της καμένης σάρκας, τα ουρλιαχτά… Προσπαθούμε να ξεχάσουμε αλλά δεν μας αφήνουν.

103 ψυχές αναμεσά τους και 8  παιδιά, το ένα μάλιστα αβάπτιστο βρέφος 6 μηνών χάθηκαν στις 23 Ιουλίου του 2018 από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι . Οι δικοί τους άνθρωποι που έμειναν πίσω θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την απώλεια, με μια  πληγή που δεν πρόκειται να γιατρευτεί ποτέ.

Αυτό που ζητούν είναι Δικαιοσύνη. «Να φτάσει η ώρα απονομής δικαιοσύνης και να μην κρυφτεί τίποτα! Να τιμωρηθούν οι ένοχοι» επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Εκδηλώσεις μνήμης

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Μάτι. Το απόγευμα στο ναυτικό όμιλο στο Μάτι έγινε επιμνημόσυνη δέηση και ακούστηκαν τα ονόματα όλων των νεκρών. Η ιαχή «ποτέ ξανά» που φώναξαν οι συγγενείς κάλυψε όλη την περιοχή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/07/2021