Ελλάδα

Ανησυχία στους επαγγελματίες του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων

22.07.2021 | 09:02 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι την Ίο και τη Σαντορίνη έκανε η Κοινωνία Ώρα Mega, καταγράφοντας την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, και μιλώντας με επιχειρηματίες και κατοίκους που αγωνιούν για το αν η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε «μοντέλο Μυκόνου» στο δικό τους νησί.

«Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά αισιόδοξα σε ό,τι αφορά στην τουριστική σεζόν. Έχουμε μεγάλη πληρότητα, από την επόμενη εβδομάδα θα πιάσουμε το 100%. Η Ίος δέχεται τουρίστες κυρίως μικρής ηλικίας, παιδιά τα οποία είναι μη εμβολιασμένα, έρχονται με διάθεση να διασκεδάσουν, και δεν πειθαρχούν. Πρέπει ο καθένας και σε προσωπικό επίπεδο να κάνει ό,τι μπορεί, και οι καταστηματάρχες να τηρούν τα πρωτόκολλα, και η αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Ιητών, Αλέξανδρος Δελής.

«Μας τρομάζει το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί μοντέλο Μυκόνου. Δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από τους πελάτες μας για το αν είναι ασφαλές να έρθουν. Η Σαντορίνη είναι διαφορετικός προορισμός, δεν είναι σαν την Μύκονο με τα πάρτι. Είμαστε ένας ρομαντικός προορισμός», είπε από την πλευρά του ο κ. Σάββας Σάββα, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.

«Τα αυξημένα κρούσματα στο νησί οφείλονται στο ότι η νεολαία δεν εμβολιάζεται. Έχουμε εμβολιαστεί όλοι οι επιχειρηματίες, και το προσωπικό μας το ίδιο. Η πληρότητα αγγίζει το 90% φέτος και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 22/07/2021