Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρεμιέρα στο Τόκιο με σόφτμπολ & ποδόσφαιρο

21.07.2021 | 21:01

Με παιχνίδια ποδοσφαίρου και σόφτμπολ ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής την απόφαση των διοργανωτών να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές στην καθιερωμένη παρέλαση την Παρασκευή στην Τελετή Έναρξης.

Λόγω της πανδημίας υπήρχε η σκέψη να μπουν μόνο οι σημαιοφόροι, αλλά τελικά αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων των αθλητών. Σημαιοφόροι για την Ελλάδα θα είναι η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

To αγωνιστικό μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε σήμερα με τα πρώτα ματς στο σοφτμπολ και στο ποδόσφαιρο γυναικών, που διεξάγονται με αυξημένα ασφαλείας από τον κορωνοϊό αλλά και χωρίς την παρουσία θεατών.

Οι διοργανωτές είναι προβληματισμένοι και από τις υψηλές θερμοκρασίες, αρκετά ασυνήθιστες για την εποχή, με το θερμόμετρο να δείχνει στο Τόκιο τους 33 βαθμούς Κελσίου που σε συνδυασμό με την υγρασία κάνουν δύσκολη την παραμονή σε ανοιχτούς χώρους.

Αυτοί που πάντως πλέουν σε πελάγη ευτυχίας είναι οι Αυστραλοί, καθώς η ΔΟΕ αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρισμπέιν, δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους κατοίκους της πόλης.

Το Μπρισμπέιν ήταν η μοναδική υποψήφια πόλη για τη διοργάνωση.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 21/07/2021

Αθλητικά