Κόσμος

Αιγύπτιος καθηγητής Ελληνικών στο πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ του Καΐρου: Η λατρεία μου προς καθετί ελληνικό με τραβάει πάντα

19.07.2021 | 09:46 Eνσωμάτωση

Για την αγάπη του προς την Ελλάδα και τη γλώσσα της, την οποία τώρα προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές του, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Αιγύπτιος καθηγητής Ελληνικών στο πανεπιστήμιο Αλ Αζχάρ του Καΐρου, δρ. Τάρεκ Ραντουάν.

«Η ελληνική γλώσσα δεν έχει τέλος. Η αρχή έγινε από το 1991, όταν έκανα το ντοκτορά μου στο πανεπιστήμιο των Αθηνών. Τελείωσε το 1997 και μετά δούλεψα για δέκα χρόνια στην Ελλάδα, στην πρεσβεία της Αιγύπτου. Συνολικά έχω δέκα χρόνια διαμονής στην Ελλάδα», εξήγησε ο κ. Ραντουάν σχετικά με την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα.

«Η πρώτη χώρα που επισκέφθηκα στη ζωή μου μετά την Αίγυπτο, ήταν η Ελλάδα. Θεωρώ ότι η λατρεία μου προς την ελληνική γλώσσα, προς την Αθήνα, προς τα πάντα στην Ελλάδα, με τραβάει πάντα. Μου δίνεται χαρά, που είχα την ευκαιρία να μπω τόσο βαθιά μέσα στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική ζωή», συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν επέστρεψα στην Αίγυπτο, δε βρήκα ένα τμήμα νέων ελληνικών σπουδών, όλα ήταν για τα αρχαία ελληνικά. Αμέσως αποφάσισα να δημιουργήσω το τμήμα για νέα ελληνικά, και τώρα βγαίνουν πολλά παιδιά που ξέρουν την ελληνική γλώσσα» περιέγραψε ο κ. Ραντουάν.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 19/07/2021