Ελλάδα

«Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να σώσει ζωές» – Τι λέει στο MEGA η 12χρονη που έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

16.07.2021 | 08:28 Eνσωμάτωση

«Σημαντικό τα παιδιά να ξέρουν πρώτες βοήθειες. Ακόμα και ένα παιδί μπορεί να σώσει ζωές» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Λεμονιά Σπανού, η οποία πριν λίγες μέρες έσωσε τη ζωή ενός ηλικιωμένου στην θάλασσα.

Η 12χρονη Λεμονιά μιλά τέσσερις γλώσσες, παίζει πιάνο, σαξόφωνο, είναι πρωταθλήτρια στο Τάεκβοντο, αλλά όπως φαίνεται… δεν σταματά εκεί.

Την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας ηλικιωμένος έχασε τις αισθήσεις του σε παραλία της Χαλκιδικής, εκείνη έτρεξε να τον σώσει. Και τα κατάφερε.

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχει λουόμενος στη θάλασσα πεσμένος. Έτρεξα κατευθείαν γιατί ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν φοβήθηκα. Έχω εκπαιδευτεί. Ήξερα τι πρέπει να κάνω. Δεν μου έχει ξανά συμβεί» σημείωσε στο MEGA το νεαρό κορίτσι.

«Τον έβαλα σε θέση ασφαλείας, για να μην καταπίει την γλώσσα του. Το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα. Ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν κάτι σοβαρό» πρόσθεσε, ενώ όπως είπε ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, την ώρα της διάσωσης, μια μέδουσα, της τσίμπισε το χέρι.

«Είμαι περήφανος. Η Λεμονιά είναι ένα από τα 70.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί στο ‘’Kids save lives’’. Οι πρώτες βοήθειες πρέπει να γίνουν μάθημα στο σχολείο» δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο πατέρας της 12χρονης, Κλεάνθης Σπανός.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega – Καλοκαιρινή Έκδοση - 16/07/2021