Οικονομία

Καταγγελία στο Mega: Περιμένει από το 2016 να πάρει τη σύνταξή του – Στην αναμονή για ένα χαρτί από το ΝΑΤ

09.07.2021 | 08:10

Το Γολγοθά που ανεβαίνει από το 2016 περιέγραψε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega ο κ. Αναστάσιος, ο οποίος έχει κάνει από το 2016 τα χαρτιά του για να πάρει σύνταξη, και ακόμα περιμένει, με τη διαδικασία να έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Έχω κάνει κατάθεση τα χαρτιά μου στις 16/10/2016. Είμαι νεφροπαθής με 80% αναπηρία. Είχα καταθέσει για αναπηρική και μου λέει ο ΕΦΚΑ το 2017 ότι δε δουλεύει το λογισμικό. 17/04/17 έκανα αίτηση για σύνταξη γήρατος, ενώ παραιτήθηκα από την αναπηρική. Μου είπαν τότε ότι θα βγει γρήγορα η σύνταξη, μέσα σε 3 μήνες», είπε ο κ. Αναστάσιος.

«Οι νεφροπαθείς έχουμε μια ειδική διάταξη που ανεξαρτήτως ηλικίας βγαίνουμε στη γήρατος. Παραιτήθηκα λοιπόν από την αναπηρική, έχασα και τα αναδρομικά της προηγούμενη χρονιάς. Μόλις έκανα όλη τη διαδικασία μου είπαν ότι χρειάζεται από το ΝΑΤ απορριπτική για να βγάλουμε τη σύνταξη τους γήρατος. Τους εξήγησα ότι έχω πάρει χαρτί από το ΝΑΤ ότι δε δικαιούμαι την αναπηρική και πέρασα στη γήρατος, αλλά ήθελαν νέα απορριπτική από το ΝΑΤ για τη σύνταξη γήρατος. Είχα διαδοχική ασφάλιση από τρία ταμεία», εξήγησε ο ίδιος.

«Δουλεύει η γυναίκα μου σε κάτι κουζίνες δύο φορές τη βδομάδα και έτσι ζούμε. Δε δικαιούμαι ούτε προσωρινή γιατί λένε ότι τα ένσημά μου είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Περιμένουμε τώρα την νέα απορριπτική από το ΝΑΤ για τη σύνταξη γήρατος, για να βγει η σύνταξη. Στο ΝΑΤ και τον ΕΦΚΑ δε σηκώνει κανείς το τηλέφωνο. Κάνω τρεις φορές την εβδομάδα αιμοκάθαρση. Να δούμε πότε θα βγει η σύνταξή μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 09/07/2021

Οικονομία