Κόσμος

Ολλανδία: Δολοφονική επίθεση εναντίον δημοσιογράφου

07.07.2021 | 06:55 Eνσωμάτωση

Επίθεση με πυροβολισμούς δέχτηκε ένας ολλανδός ρεπόρτερ σε δρόμο, στο κεντρικό Άμστερνταμ.

Ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ο Πέτερ Ντε Βρις έχει δεχτεί απειλές στο παρελθόν μετά την εμπλοκή του με αρκετές υποθέσεις. Ο δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σιβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις άνδρες για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Η επίθεση εναντίον ολλανδού δημοσιογράφου ειδικευμένου στο ρεπορτάζ για υποθέσεις ποινικής φύσης, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά από σφαίρες το βράδυ χθες Τρίτη στο Αμστερνταμ, είναι «σοκαριστική» και «αδιανόητη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.

«Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας», είπε ο κ. Ρούτε.

Έντονες αντιδράσεις για το υπερπολυτελές εξοχικό του Ερντογάν με τα 300 δωμάτια
Νέες αντιδράσεις κατά του Ερντογάν έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τη διαρροή στον Τύπο πληροφοριών και φωτογραφιών που έχουν να κάνουν με τα σχέδια της νέας πολυτελούς εξοχικής κατοικίας του Σουλτάνου στη Μαρμαρίδα.

Το εξοχικό που εκτείνεται σε 92 στρέμματα, έχει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτική παραλία ενώ ακούγεται πως έχει γύρω στα 300 δωμάτια. Στο θέρετρο Ερντογάν φιλοξενούνται τακτικά ξένοι ηγέτες όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Την ίδια ώρα η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας είναι δραματική.

Ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται στο 17,53% ωστόσο οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καταγγέλλουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40% και η κυβέρνηση το αποκρύπτει για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα η τροπική καταιγίδα «Έλσα»
Σε κυκλώνα αναβαθμίστηκε η τροπική καταιγίδα «Έλσα» φτάνοντας στην Φλόριντα.

Το γεγονός ότι αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα, σημαίνει ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν πολλές καταστροφές στην Φλόριντα ή στην Καλιφόρνια.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/07/2021