Οικονομία

Πληρωμή αναστολών – Αλλαγές στα self-tests & τι προβλέπεται – Ανοίγει η πλατφόρμα για τροποιητικές δηλώσεις για τα μειωμένα ενοίκια

05.07.2021 | 08:07

Την Παρασκευή 09/07 αναμένεται να καταβληθούν σε 97.329 δικαιούχους τα 534€ για τις αναστολές Ιουνίου. Την ίδια ώρα, αλλαγές έρχονται στα self-tests τον Ιούλιο, ενώ άνοιξε η διαδικασία για τις τροποιητικές δηλώσεις για τα μειωμένα ενοίκια.

Self – tests: Τι ισχύει τον Ιούλιο

Εξαιρούνται από τα self-tests τον Ιούλιο οι πλήρως εμβολιασμένοι, εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους και με τη δεύτερη δόση.

Σε ό,τι αφορά στα δωρεάν self-tests, δικαιούχοι είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ατομικές επιχειρήσεις, και πολίτες 18-30 ετών.

Οι συγκεκριμένοι, μπορούν να προμηθευτούν τα 4 δωρεάν self-tests μέχρι τις 10/07, ενώ υποχρεωτικό παραμένει το ένα τεστ την εβδομάδα, το οποίο πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και το αποτέλεσμα να δηλώνεται στο self-testing.gov.gr.

Μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου – Απριλίου: Δηλώσεις COVID

Για τα ενοίκια του Ιανουαρίου – Απριλίου, θα ξεκινήσουν στο TaxisNet να αναρτώνται τυχόν λάθη που έχουν γίνει στις αιτήσεις COVID. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλλει αρχικές και τροποιητικές αιτήσεις COVID μέχρι τις 20/07.

Μέχρι 15/07 και όσοι έχουν λάβει μειωμένα ενοίκια πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση COVID για τον μήνα Μάιο και για τον οποίο έχουν λάβει ήδη την προκαταβολή. Όποιος δεν υποβάλει τη δήλωση Covid, θα πρέπει να επιστρέψει την προκαταβολή που έχει λάβει.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 05/07/2021

Οικονομία