Ελλάδα

Χανιά: Θετικές προοπτικές για τη ροή τουριστών Ιούλιο και Αύγουστο

03.07.2021 | 09:40

Για την τουριστική κίνηση στα Χανιά και την πρόοδο των εμβολιασμών μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η τουριστική κίνηση του Ιουνίου δεν ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο «ο Ιούλιος και ο Αυγουστος θα πάνε πολύ καλά. Υπάρχει και εγχώριος τουρισμός».

Όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης ζητούμενο είναι η επίτευξη του 50% του τουριστικού προϊόντος του 2019 αλλά και «με την πρόοδο εμβολιασμού να είμαστε πιο ασφαλείς και να πετύχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Όλη η τοπική αγορά των Χανίων έχει τα μάτια της στις ταξιδιωτικές οδηγίες άλλων χωρών όπως η Σκανδιναβία και η Μεγάλη Βρετανία.

Σε ότι αφορά στους εμβολιασμούς, μέχρι τώρα, το 45% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στα Χανιά. «Να ξεπεραστεί η ρητορική μη ορθολογισμού και συνωμοσίας και να προχωρήσουμε συντεταγμένα στον εμβολιασμό» ζήτησε ο δήμαρχος.

Τέλος έκανε λόγο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κλάδο της εστίασης ζουν με ανασφάλεια για το τι θα συμβεί και αν θα ξανά μπει λουκέτο στα καταστήματά τους τον χειμώνα.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 03/07/2021

Ελλάδα