Πολιτική

Διαχωρισμός εστίασης και εμβολιασμοί: Πολιτική αντιπαράθεση Ευθυμίου – Θεοχαρόπουλου στο MEGA

03.07.2021 | 09:08 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τον διαχωρισμό της εστίασης και την πορεία των εμβολιασμών είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου και ο διευθυντής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με την κ. Ευθυμίου, οι δύο ταχύτητες στην εστίαση προκύπτουν εξ’ ανάγκης. «Η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να διχάσει. Το 50% εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση. Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι. Οπότε πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να προστατευθούν» σημείωσε.

«Πρέπει» συνέχισε, «να πείσουμε τον κόσμο να έρθει να εμβολιαστεί. Αυτά τα μέτρα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Πάμε να μπούμε σε μια κανονικότητα. Χρειάζεται δουλειά ακόμα για να πειστεί ο κόσμος για να εμβολιαστεί».

Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι τον χειμώνα δεν θα υπάρχουν κρατικά επιδόματα πανδημίας, έκανε λόγο ότι «υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα. Αλλά είναι εύλογο ότι κανένας δε θέλει οριζόντια lockdown».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κύβερνηση ότι δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, εξαιτίας των λαθών της και των αντιφάσεών της.

«Κατώτερη των περιστάσεων κυβέρνηση. Διχασμός και εκβιασμοί σε ένα κρίσιμο θέμα. Έλεγε για 70% εμβολιασμών και έχει εμβολιαστεί το 39% του πληθυσμού» υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολιάζοντας το ζήτημα της εστίασης είπε ότι «ανοίγει λάθος συζήτηση στο λάθος χρόνο, που αποτέλεσμα έχει να διχάσει τους πολίτες».

«Αυτή η συζήτηση έπρεπε να ανοίξει το φθινόπωρο. Εντελώς ανεφάρμοστο αυτό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι το να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 03/07/2021