Κόσμος

Κορωνοϊός: Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα

27.06.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Ο συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη. Στην Ισπανία πολλοί εξακολουθούν να φορούν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους παρά την άρση του μέτρου. Στη Γερμανία οι αρχές επιβάλουν καραντίνα σε όσους έρχονται στη χώρα από την Πορτογαλία και τη Ρωσία όπου αυξήθηκαν ραγδαία τα κρούσματα.

Ισπανία

Δε βιάζονται να αποχαιρετίσουν τις μάσκες οι Ισπανοί, αν και από χθες η κυβέρνηση απέσυρε το μέτρο για την υποχρεωτική χρήση τους σε εξωτερικούς χώρους.

Ίδια εικόνα και στα Κανάρια νησιά, όπου ούτε η δροσερή αύρα του ωκεανού δεν έπεισε τους περισσότερους να βγάλουν τις μάσκες.

Στη Μαγιόρκα, οι αρχές ερευνούν νέα έξαρση κρουσμάτων, που θεωρείται ότι προκάλεσαν μαθητές, που επισκέφθηκαν το νησί μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια. Καταγράφηκαν περισσότερα από 600 κρούσματα με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι άνθρωποι να βρίσκονται σε καραντίνα σε τουλάχιστον 8 περιοχές της Ισπανίας.

Γερμανία

Να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε όλους όσους φτάνουν από τη Ρωσία και την Πορτογαλία πλην των Γερμανών πολιτών και κατοίκων αποφάσισε το Βερολίνο λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Από την ερχόμενη Τρίτη, όσοι επιστρέφουν στη Γερμανία από την Πορτογαλία και τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Ρωσία

Με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των εργαζομένων στους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών προσπαθούν οι ρωσικές αρχές να ανακόψουν το τρίτο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πλέον τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 20.000, με το 90% να είναι της μετάλλαξης Δέλτα.

600 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται κοντά στο όριο των δυνατοτήτων τους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Μόσχας.

Αυστραλία

Σε αυστηρό lockdown δύο εβδομάδων μπήκε από σήμερα η περιοχή του Σίδνεϋ της Αυστραλίας λόγω του φόβου της μετάλλαξης Δέλτα.

Το τελευταίο 24ωρο σε όλη την περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν περίπου 2.000 άτομα που βρέθηκαν στην πολιτεία πριν το κλείσιμο των συνόρων, το διάστημα από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, ότι πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/06/2021