Υγεία

Ζαφειρόπουλος για ινδική μετάλλαξη: Να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί

25.06.2021 | 16:57

Την άμεση ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός ώστε να αποτελέσει ανάχωμα την ινδική μετάλλαξη εξέφρασε ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος στο «Live News».

Όπως εξήγησε Επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, η προστασία των εμβολίων έναντι της ινδικής μετάλλαξης μειώνονται από την αρχική τους τιμή. «Σχεδιάστηκαν για το αρχικό στέλεχος, το κινεζικό, της Γουχάν. Όσο ο ιός εξελίσσεται, η αποτελεσματικότητά τους θα μειώνεται. Γι’ αυτό πρέπει ο εμβολιασμός να προχωρήσει άμεσα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, αν κάποιος εμβολιασμένος κολλήσει την ινδική μετάλλαξη, «έχει αποκτήσει ένα βασικό επίπεδο ανοσίας που τον βοηθά να το περάσει πιο ελαφρά».

Παράλληλα, συνέχισε, ο κίνδυνος να πεθάνει ένας πλήρως εμβολιασμένος από την ινδική μετάλλαξη, παραμένει πολύ μικρός. «Από το κλασικό στέλεχος η πιθανότητα θανάτου ενός εμβολιασμένου ήταν εξαιρετικά μικρή. Αυξήθηκε λίγο τώρα με το στέλεχος Δέλτα».

Τέλος, είπε, ότι ομάδες πληθυσμού που εκτίθενται σε υψηλές ποσότητες του ιού όπως οι νοσοκομειακοί μπορεί να χρειαστεί να κάνουν και τρίτη δόση εμβολίου το χειμώνα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 25/06/2021

Υγεία