Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στον ιερομόναχο που πέταξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες

25.06.2021 | 06:33 Eνσωμάτωση

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 37χρονου πρώην ιερέα, ο οποίος πέταξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες.

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας o καθαιρεθείς ιερέας.

Για την πράξη του παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Νωρίτερα εχθές είχε μεταφερθεί στην Ευελπίδων χωρίς ράσα, καθώς έχει καθαιρεθεί, ενώ το πρωί είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο όπου ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου δηλώνει ότι θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης γιατί ο ίδιος επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Ο ιερομόναχος που το παρελθόν του κάθε άλλο παρά ταιριάζει στις επιταγές της θρησκείας, ισχυρίζεται ότι ναι μεν είχε μαζί του τα μπουκάλια με καυστικό υγρό, αλλά δεν ήξερε ότι θα προκαλέσει κακό αν το πετούσε.

Ο βίος και η πολιτεία του πρώην ιερομόναχου

Στη Βέροια, θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν το τελευταίο διάστημα. Ο 37χρονος κληρικός, πριν από 6 χρόνια έκλεψε, απείλησε και αναστάτωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Είναι ο ίδιος που, τον Ιούνιο του 2018, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνελήφθη επειδή έκρυβε κάτω από τα ράσα του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.

Και ο ίδιος που, το Μάιο του 2015, προπηλάκισε δημοσιογράφους στον προαύλιο χώρο του ναού, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Καλά στην υγεία τους οι μητροπολίτες

Οι μητροπολίτες που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από τον 37χρονο πρώην ιερέα έχουν πάρει όλοι εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ στο ΚΑΤ παραμένει ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 25/06/2021