Ελλάδα

Μονή Πετράκη: Επίθεση από ιερέα σε μητροπολίτες με καυστικό υγρό – Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί με κοκαΐνη

24.06.2021 | 07:00

Καυστικό υγρό έριξε ένας ιερέας σε επτά μητροπολίτες, έναν αστυνομικό, και δύο δικηγόρους, στην Μονή Πετράκη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Πανικός επικράτησε το απόγευμα Τετάρτης στην Μονή Πετράκη, όταν πετά μητροπολίτες, ο φρουρός της Μονής, και δύο δικηγόροι, δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι, από κληρικό του οποίου η υπόθεση εκδικαζόταν στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Όλοι διακομίσθηκαν με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Τρεις από τους επτά Μητροπολίτες οδηγήθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ, καθώς έφεραν πιο σοβαρά εγκαύματα.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος ιερέας είχε συλληφθεί στη Βέροια έχοντας στην κατοχή του περίπου 1,8 γραμ. κοκαΐνης, τα οποία είχε πει ότι ήταν για προσωπική του χρήση.

Το χρονικό

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ο ιερέας, ο οποίος υπάγεται στη Μονή Βέροιας και Ναούσης.

Οι επτά Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεσή του. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει επίσης εχθές.

Κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν οι μητροπολίτες Ζακύνθου, Γλυφάδας, ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου, και ο μητροπολίτης Άρτης που πήρε εξιτήριο.

Οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Κονίτσης, Κασσανδρείας και Γουμένισσας νοσηλεύονται στο οφθαλομολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο ΓΝ Λαϊκό, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 24/06/2021

Ελλάδα