Υγεία

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγή της δεύτερης δόσης AstraZeneca

22.06.2021 | 13:26

Άνοιξε το ειδικό πεδίο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου με AstraZeneca και επιθυμούν να αλλάξουν τη δεύτερη με άλλο σκεύασμα, αν πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και στόχος είναι η δημιουργία τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

Να πέσουν οι μάσκες φαίνεται ότι θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού και τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων σε εξωτερικούς χώρους. Οι μάσκες θα μείνουν στους χώρους με έντονο συνωστισμό.

Οι εμβολιασμοί είναι το κλειδί για επιστροφή στην κανονικότητα, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς οι μεταλλάξεις αποτελούν τον μεγάλο κίνδυνο. Το πρωί η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για την αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca με άλλο σκεύασμα. Δικαίωμα αλλαγής έχουν μόνο όσοι έχουν εμφανίσει θρομβώσεις μετά την πρώτη δόση.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/06/2021

Υγεία