Ελλάδα

Η ώρα της δικαιοσύνης για τον συζυγοκτόνο: Τα τελευταία λεπτά πριν το φόνο & η κακή σκηνοθεσία

22.06.2021 | 09:03 Eνσωμάτωση

Στον ανακριτή οδηγείται τις επόμενες ώρες ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί. Η υπερασπιστική του γραμμή αναμένεται να κινηθεί στο να πείσει ότι η δολοφονία της συζύγου του δεν ήταν προμελετημένη, ενώ ο 32χρονος αναμένεται να δηλώσει μετανιωμένος και να προσπαθήσει να ρίξει εμμέσως το βάρος στην αδικοχαμένη 20χρονη και τους καβγάδες που είχαν συχνά μεταξύ τους.

Νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του 32χρονου, κ. Βασίλης Σπύρου, παραιτήθηκε από την υπόθεση για προσωπικούς του λόγους, όπως ανέφερε.

«Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν αναμενόμενη η παραίτηση του δικηγόρου. Είναι περίεργο πάντως. Όλοι έχουν δικαίωμα στην υπεράσπιση, ακόμα και ένα τέρας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το λόγο της παραίτησης», σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

«Η αστυνομία είχε από την αρχή στο κάδρο τον πιλότο»

«Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα θα δείτε το επιτραπέζιο παιχνίδι. Δίπλα υπήρχαν και άλλα κουτιά από παιχνίδια που ήταν απείραχτα. Ρώτησα τον αστυνομικό που έφτασε πρώτος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και στο χώρο του εγκλήματος. Μου είπε ότι από την πρώτη στιγμή θεωρούσε ότι την κοπέλα την είχε σκοτώσει ο πιλότος. Η αστυνομία είχε στο κάδρο από την αρχή τον πιλότο. Είδαν το παράθυρο που δεν είχε παραβιαστεί. Ο ενδιάμεσος όροφος του σπιτιού δεν είχε πειραχτεί καθόλου. Δεν έχουμε ξαναδεί να μπαίνουν διαρρήκτες και να μην κάνουν το σπίτι άνω – κάτω. Αυτός άνοιξε ένα κομοδίνο, πήρε 3-4 πράγματα, τα πέταξε κάτω, έβγαλε τη Μονόπολη και τα άλλα παιχνίδια τα άφησε απείραχτα, έσπασε την κάμερα και πήρε την κάρτα μνήμης, έδεσε τα χέρια του μπροστά. Έβαλε υπερβολές στην περιγραφή του, αφού τα χέρια του ήταν μπροστά μπορούσε να καλέσει την αστυνομία με τα χέρια, δε χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει τη μύτη. Τα ηλεκτρονικά ίχνη ήταν αδιάσειστες αποδείξεις», συνέχισε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Το βιομετρικό ρολόι δεν προσδιορίζει το χρόνο θανάτου»

«Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η κοπέλα δεν προσδιορίζει το χρόνο θανάτου για τον ιατροδικαστή. Ο ιατροδικαστής με το που μπήκε στο σπίτι δεν περίμενε το ρολόι για να δει την ώρα θανάτου. Ήταν απλά μια επιβεβαίωση και μας έδωσε κυρίως πληροφορίες για το τι προηγήθηκε του θανάτου. Ο ιατροδικαστής από την αυτοψία ήξερε την ώρα θανάτου, όταν έκανε την νεκροτομή βρήκε και το αίτιο. Επίσης υπήρχαν δευτερεύοντα στοιχεία, όπως οι κακώσεις, που μας έδωσαν στοιχεία για το αν πχ. η Καρολάιν είχε δεθεί πριν ή μετά το θάνατό της. Φαίνεται ότι μάλλον μετά έχει δεθεί αλλά θα αναμένουμε την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση. Το smart watch μας έδωσε τους παλμούς της κοπέλας που λένε ότι το θύμα για κάποιες ώρες κοιμόταν. Στη συνέχεια φαίνεται να ξυπνά, ενώ δε φαίνεται για μακρύ χρονικό διάστημα να ανεβαίνουν οι παλμοί της κάτι που σημαίνει ότι δεν προηγήθηκε κάποια πάλη. Ουσιαστικά την έπιασε στον ύπνο, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, και τα πέντε λεπτά που καταγράφονται στο ρολόι είναι τα τελευταία πέντε λεπτά της ζωής της», εξήγησε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο τρίτο πρόσωπο, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς μέχρι να τελειώσει η κύρια ανάκριση. Δεν προκύπτει ότι ο δράστης ήταν εν βρασμώ ψυχής. Το εν βρασμώ ψυχής ισχύει για κάποια λεπτά», τόνισε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Η βία δεν έχει πρόσωπο»

Ότι ο δράστης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε απόλυτη γνώση της πραγματικότητας, υποστήριξε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

«Με εικασίες θα μιλήσουμε, αλλά οι κινήσεις του δράστη όπως έχουν καταγραφεί στο κινητό του, μας λένε ότι είχε απόλυτη γνώση της πραγματικότητας. Το εν βρασμώ είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι σημαίνει. Όταν κάποιος λειτουργεί εν βρασμώ συνήθως μετά υπάρχει και αντίδραση. Υπάρχει κάποιο συναίσθημα. Εδώ το συναίσθημα απουσιάζει. Αυτό νομίζω ήταν που τον πρόδωσε. Είναι σημαντικό να πούμε ότι όταν υπάρχει κακοποίηση στο σπίτι, όταν υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι, γυναίκες που περιορίζονται, πρέπει να μην το κρατάμε για τον εαυτό μας. Να δρομολογούμε το πλάνο της εξόδου μας για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη. Να βρούμε που θα πάμε, που θα απευθυνθούμε. Οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν ότι δεν θα γίνουν πειστικές. Ο δράστης δεν ταυτιζόταν με τα χαρακτηριστικά που έχει κατά την κοινωνία ένας κακοποιητικός άνθρωπος. Η βία δεν έχει πρόσωπο, μπορεί να προέλθει από τον καθένα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αργυρίου.

«Ο δράστης δεν έχει δικαίωμα να βλέπει το παιδί σε τόσο μικρή ηλικία»

«Αυτά που ακούω περί βρασμού που θα ισχυριστεί ο κατηγορούμενος, από επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν στην δικογραφία δε μπορούν να στηριχτούν. Το ότι τσακώνονταν δε σημαίνει ότι ένα άτομο θα βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα ζευγάρια τα περνούν αυτά, αλλά δεν έχουμε τέτοιου είδους δολοφονίες και σκηνοθεσία. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρχε κάτι άλλο από πίσω. Αλλά εμένα δε θα μου κάνει εντύπωση αν υπάρχει, γιατί η προσπάθεια του πιλότου να αποπροσανατολίσει τις αρχές με βάζει σε σκέψεις», τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

«Έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας άμεσα για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αναθέσει την επιμέλεια σε μία από τις δύο οικογένειες, και μετά πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού. Το παιδί θα μπορούσε να μεγαλώσει με συνεπιμέλεια στις δύο οικογένειες. Αλλά είναι απίθανο στην οικογένεια του δολοφόνου να ανατεθεί επιμέλεια, είναι πολύ δύσκολο», συνέχισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι «Ο δράστης δεν έχει δικαίωμα να βλέπει το παιδί σε τόσο μικρή ηλικία. Αργότερα και υπό προϋποθέσεις θα μπορεί».

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 22/06/2021