Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Μεθοδικότητα και κατάλληλος χωροχρόνος τα «κλειδιά» της ομολογίας – Το προφίλ του συζυγοκτόνου

21.06.2021 | 09:09

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεθοδικότητα στις έρευνες. Συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στην αρχή οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο σενάριο της ληστείας. Τα τελευταία στοιχεία όμως κατέδειξαν ως βασικό ύποπτο τον σύζυγο της 20χρονης και για αυτό κλήθηκε στην ΓΑΔΑ» σχολίασε την «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Άννα Ευθυμίου.

Σύμφωνα με την κ. Ευθυμίου, όλα συνέβησαν «στον κατάλληλο χρόνο και τρόπο» για να ομολογήσει ο συζυγοκτόνος. Ταυτόχρονα, η αστυνομικός τόνισε ότι οι αρχές «είχαν τον επιχειρησιακό έλεγχο όλων των ενδεχομένων» σε περίπτωση που ο 32χρονος προσπαθούσε να διαφύγει από την χώρα.

Ακόμα, υποστήριξε, ότι η Αστυνομία δεν γνώριζε από την αρχή για την ενοχή του 32χρόνου πιλότου. «Υπήρχαν προβληματικά στοιχεία, ωστόσο μέχρι να συλλεχθούν τα στοιχεία, ο συγκεκριμένος ήταν σύζυγος μιας δολοφονημένης γυναίκας και πατέρας ενός ορφανού παιδιού.

Τέλος, είπε ότι από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου έως τώρα.

Τα σενάρια και το ισχυρό στοιχείο
«Από την αρχή όλα τα σενάρια ήταν στο τραπέζι. Η ομολογία του δράστη είναι το πιο ισχυρό στοιχείο που υπάρχει» δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά ζωής δούλευαν νυχθημερόν. Δουλεύαν συνεχώς, μάζευαν στοιχείο – στοιχείο, μέχρι να συμπληρωθεί το παζλ και να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα» πρόσθεσε, τονίζαντας το πόσο σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση έπαιξαν τα τεχνολογικά ευρήματα.

Αναφερόμενος στον συζυγοκτόνο, μίλησε για έναν άνθρωπο που «μπορούσε να κοροϊδεύει τόσο καιρός τις αρχές και την κοινωνία, ενώ γνώριζε ότι είναι ο εγκληματίας».

Το ψυχολογικό προφίλ του συζυγοκτόνου
Ως έναν άνθρωπο χωρίς συναίσθημα και συναίσθηση αλλά με μεγάλη αλαζονεία χαρακτήρισε η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Κανδαράκη, τον 32χρονο συζυγοκτόνο.

«Η Καρολάιν έχτισε τη ζωή της γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Η βία ξεκινά από την ψυχολογική και λεκτική βία. Από την απαξίωση. Τον απείλησε ότι θα φύγει. Και αυτό τον οχύρωσε ότι δεν θα την αφήσει να πάει πουθενά μακριά από αυτόν. Την είχε βάλει την Καρολάιν στο μάτι από πολύ μικρή. Και την προστάτευε με τους δικούς του όρους» σχολίασε η ειδικός, κάνοντας λόγο ότι η συμπεριφορά του δολοφόνου έχει ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Κανδαράκη τόνισε ότι εξαιτίας όσων συνέβησαν η μικρή Λυδία όταν μεγαλώσει θα δυσκολευτεί να εμπιστευτεί το ανδρικό φύλο.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 21/06/2021

Ελλάδα