Καιρός

Αίθριος καιρός & υψηλές θερμοκρασίες την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

21.06.2021 | 13:45

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά τμήματα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά, με τοπικές μπόρες, αρκετά περιορισμένες πλέον το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις πεδινές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει καλός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές.

Υψηλές αναμένονται να είναι οι θερμοκρασίες το μεσημέρι, με 30-35 στα βόρεια, 37-38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο δε θα ξεπεράσουν τους 31-33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, μετά το μεσημέρι όμως αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, με πιθανότητα βροχής στα πιο βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου με ήπιο νοτιά 2-3 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αίθριος σε γενικές γραμμές και μόνο προς το μεσημέρι προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Καιρός