Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση Οικονόμου – Βέττα για Γλυκά Νερά και Ποινικό Κώδικα

20.06.2021 | 09:12 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για τον Ποινικό Κώδικα εξ΄αφορμής του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

«Έχουν αλλάξει οι κώδικες για τις ποινές αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή ισχύει το πλαίσιο που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα είπε ότι το αστυνομικό τμήμα στα Γλυκά Νερά επί ΣΥΡΙΖΑ. «Κλείσανε πάνω από 7 αστυνομικά τμήματα στην Ανατολική Αττικήεπί ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

«Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές δεν είναι κομματικές επιτροπές, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Είναι επιστημονικές επιτροπές. Αν πρέπει να αλλάξει κάτι για τις ποινές, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε» απάντησε ο κ. Βέττας.

Στη συνέχεια, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για δομές που θα υποδέχονται τις κακοποιημένες γυναίκες. «Έχει η χώρα δομές προστασίας για κακοποιημένες γυναίκες; Είναι η αστυνομία έτοιμη να υποδεχθεί κακοποιημένες γυναίκες;».

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου, υποστήριξε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πάρει πρωτοβουλίες για αλλαγές των ποινών.

Τέλος, ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ότι «ο ποινικός κώδικας μιλάει για ανθρωποκτονία».

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 20/06/2021