Πολιτική

Οι αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου & η εγκληματικότητα στην Ελλάδα: Μαρκόπουλος & Σαντορινιός στο Mega

19.06.2021 | 09:08 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, και Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το πώς χειρίστηκε η ΕΛΑΣ την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

«Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά μας έχει αφήσει άφωνους όλους. Παρακολουθούμε αστυνομικές σειρές, και έμοιαζε με αυτές. Η αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση, εργαλειοποίησε αυτή την υπόθεση. Είχε θέσει το θέμα στο πλαίσιο ότι μπήκε συμμορία στο σπίτι μιας οικογένειας, και που ήταν η αστυνομία. Η αστυνομία έδωσε ένα ηχηρό παρόν, είχε από την αρχή πλάνο και στρατηγική σε αυτή την υπόθεση και τελικά είχαμε αποτέλεσμα. Το κράτος έδρασε και θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να πει με μεγαλοψυχία ένα μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία. Στα τηλεοπτικά πάνελ των ημερών υπήρχε συνεχόμενη κριτική διάθεση από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Οι γυναικοκτονίες είναι ένα φαινόμενο και η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει εξαλειφθεί από την ελληνική κοινωνία. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι πολίτες που αντιλαμβανόμαστε την ισότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Όταν μιλήσαμε για την εγκληματικότητα μιλήσαμε για την οργανωμένη εγκληματικότητα που αλωνίζει και σκοτώνει μέρα – μεσημέρι. Δε μιλήσαμε για την υπόθεση των Γλυκών Νερών. Προφανώς και είναι μεγάλο επίτευγμα της Ελληνικής Αστυνομίας η εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για αυτούς που είχαν αποφυλακιστεί για διάφορους λόγους και για το νόμο Παρασκευόπουλου. Όμως, ο νόμος Παρασκευόπουλου έπαψε να έχει ισχύ το 2018, από 31/12/18 και ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη διετία 2019-2020. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν εργαλειοποιήσαμε το συγκεκριμένο ειδεχθές έγκλημα», απάντησε ο κ. Σαντορινιός.

«Δεν είμαστε αστυνομικοί συντάκτες, δε θα μιλήσουμε για τον τρόπο που συντελέστηκε το έγκλημα, αλλά για τις πολιτικές. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε πολιτικά αυτή την υπόθεση. Τα απόνερα του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου τα αντιμετωπίζει ακόμα η ελληνική κοινωνία. Ο ελληνικός λαός σας καταδίκασε εν μέρει και για αυτό το νόμο στις προηγούμενες εκλογές», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το κατά πόσο ένας καθ’ ομολογία εγκληματίας θα μπορεί να έχει την επιμέλεια του παιδιού του. Είναι στην κρίση του δικαστή αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτός ο άνθρωπος να πάρει τη συνεπιμέλεια. Για αυτά τα θέματα έχουν προαναγγελθεί νέες παρεμβάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα, τα έχουμε προαναγγείλει», πρόσθεσε ο ίδιος αναφορικά με το αν ο καθ’ ομολογίαν δράστης θα μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού του μετά την αποφυλάκισή του.

«Οι ποινικοί κώδικες άλλαξαν το 2019 για να υπάρξει άρση της κατάσχεσης της περιουσίας των εγκληματιών με λευκά κολάρα. Αυτούς προασπίστηκε η ΝΔ», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Σαντορινιός.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 19/06/2021