Αθλητικά

Euro 2020: Η «κάθοδος» των Σκωτσέζων για το ντέρμπι με την Αγγλία

18.06.2021 | 21:34 Eνσωμάτωση

Το Λονδίνο είναι το επίκεντρο σήμερα στο EURO καθώς η Αγγλία υποδέχεται στο Ουέμπλεϊ την Σκωτία, στη μάχη της Βρετανίας, με παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων, που δίνουν ξεχωριστό χρώμα.

Εκατοντάδες Σκωτσέζοι κατέλαβαν στην πλατεία Λέισεστερ στο Λονδίνο.

Με σημαίες και συνθήματα εκδήλωσαν θερμή υποστήριξη στην ομάδα τους, πριν το παραδοσιακό ντέρμπι με την Αγγλία στο Γουέμπλει, που είναι και η μακροβιότερη εθνική διαμάχη στο ποδόσφαιρο.

Η κάθοδος των φιλάθλων από το βρετανικό βορρά άρχισε την παραμονή του αγώνα, οι Σκωτσέζοι ελπίζουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα στο αντίστοιχο γιούρο το 1996.

Στο Αμβούργο, ο ελέφαντας «Γιασόντα» έφερε αισιοδοξία στους Γερμανούς. Ο «προφήτης» από το ζωικό βασίλειο προέβλεψε νίκη στον αγώνα με την Πορτογαλία, έχοντας ήδη ως παρακαταθήκη το επιτυχημένο αποτέλεσμα για τη Γαλλία στην πρεμιέρα.

Παράλληλα σημείο «τριβής» της ΟΥΕΦΑ με την αγγλική κυβέρνηση, είναι η 10ημερη καραντίνα για τους ευρωπαίους που εισέρχονται στη χώρα. Η ομοσπονδία επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς της τελικής φάσης, εκτός Βρετανίας, εφόσον η κυβέρνηση Τζόνσον δεν άρει τα αυστηρά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 18/06/2021